מתכון ריבועי גבינה, זיתים ועגבניות | השף הלבן

ריבועי גבינה, זיתים ועגבניות

כשמחפשים מנה אישית שגם נראית נהדר וגם דורשת מעט מאוד עבודה – המאפים האלה הם התשובה. והכי טוב – אפשר לגוון לפי הטעם האישי ולפי מה שיש בבית: לשנות את סוג הגבינה, למשל, או להשתמש בעשבי תיבול אחרים.

מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
ריבועי גבינה, זיתים ועגבניות
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים ל8 יחידות:

  • 8 ריבועי בצק עלים למאפים מתוקים ומלוחים 'מעדנות', מופשרים לפי ההוראות שעל האריזה.
  • מעט שמן זית להברשה
  • 4 כפיות ממרח זיתים (שחורים) "אוליביה"
  • 80 גרם גבינה בולגרית או פטה "פיראוס" (אפשר גם 5% שומן)
  • 12 עגבניות שרי חתוכות לרבעים לאורכן
  • אורגנו מיובש
  • 2 כפות פתיתי פרמזן "השף הלבן" מסדרת "השף הלבן" או גבינת פרמז'ן "תנובה" מגוררת דק
  • עלי אורגנו טריים לעיטור (לא הכרחי)

הוראות הכנה:

  • 01.

    מרפדים תבנית אפייה שטוחה גדולה בנייר אפייה. מסדרים את ריבועי הבצק בתבנית. משהים 15 דקות להפשרה. 

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 02.

    מחממים תנור לחום קצת גבוה מבינוני (190 מעלות). בעזרת מקד ("חותכן" בצק) עגול בקוטר 8-7 ס"מ מסמנים עיגול במרכז כל ריבוע בצק - חותכים עד חצי עומק הבצק. מברישים את ריבועי הבצק בשכבה דקיקה של שמן זית. מניחים חצי כפית ממרח זיתים במרכז כל עיגול ומורחים קצת בגב הכפית. חותכים את הגבינה ל־24 חתיכות. מסדרים 3 חתיכות גבינה במרכז כל עיגול ומסדרים ביניהן ועליהן 3 רבעי עגבניות. זורים על כל הריבוע (על המלית ועל הבצק שמסביב) אורגנו מיובש ופתיתי פרמז'ן.

  • 03.

    אופים במרכז התנור במשך 25-20 דקות, או עד שהבצק תופח ומזהיב יפה. מעטרים בעלי אורגנו טריים ומגישים חם או פושר.

    טיימר מופעל
    00:20:00
הכנת? כאן מדרגים
(330)