מתכון עוגיות שוקו־שוקולד פריכות | השף הלבן

עוגיות שוקו־שוקולד פריכות

עוגיות קלות ההכנה ממצרכים זמינים, שילדים יאהבו מאוד.

מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוגיות שוקו־שוקולד פריכות
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים ל60 עוגיות:

  • 200 גרם חמאת "תנובה" רכה מאוד
  • 100 גרם אבקת סוכר
  • קליפה מגוררת מקלמנטינה אחת, או מחצי תפוז (לא הכרחי)
  • ½ כפית גבישי קפה נמס מומסים ב-1 כפית מים חמים
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 כוסות (250 גרם) קמח
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 3 כפות מחוקות אבקת קקאו
  • ¼ כפית קינמון טחון
  • 100 גרם שוקולד מריר קצוץ גס (או שוקולד־צ'יפס)

הוראות הכנה:

  • 01.

    בקערה גדולה מערבלים או טורפים יחד חמאה רכה, אבקת סוכר, קליפה מגוררת, קפה מומס ותמצית וניל. מנפים פנימה קמח, אבקת אפייה, קקאו וקינמון, מערבבים ולשים לבצק חלק. מוסיפים את השוקולד הקצוץ, ומבליעים אותו לתוך הבצק.

  • 02.

    מחממים את התנור לחום קצת נמוך מבינוני (170 מעלות). מכינים 2 תבניות שטוחות גדולות.

  • 03.

    מחלקים את הבצק ל־4 חלקים שווים. מגלגלים כל חלק לגליל באורך 20 ס"מ, ופורסים אותו ל־15 פרוסות שוות בעוביין. משכיבים את הפרוסות בתבניות. לוחצים על כל פרוסה בשיני מזלג, כדי ליצור דוגמה מחורצת. אופים את העוגיות במשך 22-20 דקות, עד שהן יבשות למגע. (אם אופים את 2 התבניות יחד בתכנית טורבו, משנים מיקום - עליונה למטה ותחתונה למעלה - אחרי 15 דקות אפייה). מצננים לגמרי, ואורזים בקופסה אטומה.

    טיימר מופעל
    00:20:00

הידעת?

איזה ילד לא אוהב עוגיות שוקולד? העוגיות האהובות נאפות נהדר בתנור וממלאות את כל חלל הבית בריח מתוק וחמים. הן לא רק נהדרות כשהן חמות, אלא נשארות נהדרות לזמן רב לאחר מכן. אז אם בא לכם לנסות מתכון קליל לעוגיות הישנות והטובות, הגעתם למקום הנכון. מבטיחים שזה המתכון הכי קל שלנו לעוגיות שוקולד! קבלו את המתכון לעוגיות שוקולד שמכינים בצי'ק צ'ק בלי מיקסר – יחד עם הילדים. חוויה מושלמת וטעימה.

הכנת? כאן מדרגים
(473)