עוגיות שוקולד צ'יפס בלונדי ובייגלה של דור משה | השף הלבן

עוגיות שוקולד צ'יפס בלונדי ובייגלה

עוגיות השוקולד צ'יפס המושלמות לחובבי השילוב של מתוק-מלוח! מתכון מעולה של דור משה לעוגיות שוקולד צ'יפס עם שוקולד בלונדי ובייגלה שאי אפשר שלא לאהוב

מאת: דור משה
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
צילום: דור משה

המרכיבים ל 25 עוגיות:

  • 200 גרם חמאה רכה
  • ½ כוס (100 גרם) סוכר לבן
  • ¾ כוס דחוסה (150 גרם) סוכר חום כהה
  • 2 ביצים בגודל L
  • 2 כוסות + 3 כפות (310 גרם) קמח לבן
  • ½ כפית אבקת סודה לשתייה
  • ¾ כפית מלח
  • ½ כפית תמצית וניל
  • 250 גרם שוקולד בלונדי (שוקולד לבן מקורמל) קצוץ גס
  • ½ כוס בייגלה שבור גס
לקישוט:
  • חופן בייגלה שבור גס

הוראות הכנה:

  • 01.

    להכנת העוגיות, מכניסים לקערת מיקסר את החמאה, הסוכר הלבן והסוכר החום ומעבדים באמצעות וו גיטרה במשך כמה דקות במהירות בינונית עד לקבלת קרם תפוח.

  • 02.

    מוסיפים לקערה את הביצה הראשונה והוניל, מערבלים עד לקבלת תערובת אחידה ומוסיפים את הביצה השנייה. לאחר שגם הביצה השנייה נטמעה בתערובת מוסיפים את הקמח, המלח ואבקת הסודה לשתייה. מפעילים את המיקסר במהירות נמוכה, רק עד שהקמח נטמע לחלוטין.

  • 03.

    מוסיפים את שברי הבייגלה והשוקולד ומקפלים עד להטמעתם בבצק באופן די אחיד. מקררים למשך שעתיים לפחות (אפשר להכין את הבצק עד יום מראש)

  • 04.

    בעזרת הידיים/ כף גלידה קפיצית קטנה, יוצרים כדורי בצק ומניחים אותם על תבנית מרופדת בנייר אפייה עם רווחים גדולים (העוגיות מתפשטות מאוד בתנור).

  • 05.

    מפזרים מעל כל עוגייה מעט שברי בייגלה.

  • 06.

    אופים את העוגיות רק עד שהשוליים מתייצבים ומעט מזהיבים, אבל אמצע העוגייה עדיין רך מאוד (10-15 דקות).

    טיימר מופעל
    00:15:00
הכנת? כאן מדרגים
(44)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.