מתכון עוגיות טחינה ושומשום | השף הלבן

עוגיות טחינה ושומשום

העוגיות הכי ישראליות שיש! בואו להתמכר

מאת: נטלי לוין
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוגיות טחינה ושומשום
צילום: נטלי לוין עיצוב: נטלי לוין

המרכיבים ל 35 יחידות:

לעוגיות:
  • 280 גרם (2 כוסות) קמח
  • 75 גרם (3/4 כוס) שקדים טחונים
  • 150 גרם חמאת "תנובה" קרה חתוכה לקוביות
  • 150 גרם (3/4 כוס) סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • קורט מלח
  • 2 כפות מים קרים
  • 200 גרם (1 כוס) טחינה גולמית
לציפוי:
  • 50-60 גרם שומשום

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-160 מעלות.

  • 02.

    במעבד מזון עם להב פלדה מעבדים יחד קמח, שקדים, חמאה, סוכר, וניל ומלח לתערובת פירורית.

  • 03.

    מוסיפים פנימה מים וטחינה וממשיכים לעבד רק עד שנוצרים גושי בצק.

  • 04.

    מעבירים את גושי הבצק למשטח עבודה ומאחדים בידיים לבצק אחיד.

  • 05.

    יוצקים עיגולים קטנים בגודל של אגוז מלך ומגלגלים בשומשום.

  • 06.

    מניחים במרווחים על גבי תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.

  • 07.

    אופים במשך כ-12-18 דקות או עד שהעוגיות מזהיבות ונסדקות מעט.

    טיימר מופעל

    00:18:00
  • 08.

    מצננים לחלוטין לפני ההגשה.

הכנת? כאן מדרגים
(1370)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.