מתכון אלפחורס עם ריבת חלב וקוקוס | השף הלבן

אלפחורס עם ריבת חלב וקוקוס

מכינים בבית בקלות את העוגיות הארגנטינאיות הממכרות!

מאת: נעמי אבליוביץ'
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
אלפחורס
צילום: נעמי אבליוביץ' עיצוב: נעמי אבליוביץ'

המרכיבים ל50 עוגיות:

  • 150 גרם חמאת "תנובה" רכה
  • 4 כפות סוכר
  • 2 ביצים
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 כוסות קמח
  • 1 כוס קורנפלור
  • 2 כפיות אבקת אפיה
  • 1 כפית מלח
למילוי
  • ריבת חלב
ציפוי
  • 3/4 כוס שבבי קוקוס

הוראות הכנה:

  • 01.

    בקערה של מיקסר או בעזרת מיקסר ידני, מניחים את החמאה והסוכר ומערבלים לתערובת תפוחה וקרמית. מוסיפים את הביצים ותמצית הוניל ומערבלים היטב. מניחים בצד.

  • 02.

    בקערה גדולה, מניחים את הקמח, קורנפלור, אבקת אפיה ומלח ומערבבים היטב. מוסיפים את תערובת הקמח לבלילה ומעבדים עד לבצק רך ואחיד. אם הבצק מתפורר אפשר להוסיף כמה טיפות חלב. עוטפים את הבנצק בניילון נצמד ומצננים במקרר כשעתיים.

  • 03.

    מחממים תנור ל-175 מעלות ומרפדים תבנית שטוחה בנייר אפיה.

  • 04.

    מחלקים את הבצק לשני חלקים. על גבי משטח מקומח, מרדדים חתיכת בצק למלבן בעובי 5 מ"מ. בעזרת חותכן עוגיות קורצים עיגולים בקוטר 5 ס"מ. חוזרים על הפעולה עם יתר הבצק. מעבירים לתבנית ואופים בתנור 8 דקות. העוגיות צריכות להיות אפויות אבל לא זהובות. מעבירים את העוגיות לרשת, לצינון.

    טיימר מופעל
    00:08:00
  • 05.

    מחלקים את העוגיות לצמדים. מניחים כפית ריבת חלב על עוגיה ומכסים בעוגיה נוספת. מגלגלים את השוליים בשבבי הקוקוס. העוגיות יישמרו בכלי אטום עד שבוע.

הכנת? כאן מדרגים
(431)