עוגת שמרים עם שזיפים
בצק שמרים חמאתי עשיר בציפוי שזיפים עסיסי ופירורי בצק פריכים. לחובבי עוגות מהסוג הפחות מתוק
המרכיבים ל12 מנות / תבנית מלבנית 23x33 ס"מ:
- 4 כוסות (500 גרם) קמח
- 1 כוס סוכר
- 1 כף (11 גרם) שמרים יבשים
- קליפה מגוררת מלימון גדול
- 1 כוס (250 מ"ל) חלב "תנובה"
- 1 ביצה טרופה
- 125 גרם חמאת "תנובה" בטמפרטורת החדר, חתוכה לקוביות
- ½ כפית מלח
- ⅔ כוס (80 גרם קמח)
- ¼ כפית זנגביל טחון
- 3 כפות סוכר
- 1 שקיק סוכר וניל
- 40 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
- 1 ק"ג שזיפים אדומים מגולענים וחתוכים לרבעים
- 4 כפות סוכר
הוראות הכנה:
-
01.
מכינים את הבצק. מרכיבים את קרס הלישה על ראש המיקסר. מערבבים ½3 כוסות קמח, סוכר, שמרים וקליפת לימון בקערת המיקסר. מוסיפים חלב וביצה ומתחילים ללוש במהירות איטית. מוסיפים את החמאה בהדרגה. מוסיפים את המלח, מגבירים את מהירות הלישה, ולשים במשך 5 דקות. מוסיפים מהקמח הנותר עד שמקבלים בצק רך וגמיש שאיננו נדבק לידיים. מעבירים את הבצק לקערה, מכסים ומשהים לתפיחה עד שהוא כמעט מכפיל את נפחו.
טיימר מופעל
-
02.
מכינים את השטרויזל. מערבבים קמח, זנגביל, סוכר וסוכר וניל בקערה. מוסיפים את החמאה, ומעבדים אותה בתנועות מעיכה במזלג לתוך תערובת הקמח עד שנוצרים פירורי בצק. אם הפירורים גדולים מדי, מפוררים אותם בקצות האצבעות.
-
03.
משמנים תבנית מלבנית 33x23 ס"מ, ומרפדים אותה בנייר אפייה. לשים שוב את הבצק כדי להחזיר אותו למידתו המקורית. מרדדים את הבצק לעלה מלבני שגודלו כגודל התבנית בערך, ומניחים אותו בתבנית. משטחים מעט את הבצק, כדי שיגיע עד לדפנות.מסדרים על הבצק את רבעי השזיפים (צד הקליפה כלפי מטה). מכסים ומשהים להתפחה שנייה.
-
04.
מחממים את התנור לחום קצת גבוה מבינוני (190 מעלות). זורים 4 כפות סוכר על השזיפים, ומפזרים עליהם את השטרויזל. אופים במרכז התנור במשך 50-45 דקות
טיימר מופעל