עוגת שושנים מהירת הכנה | השף הלבן

עוגת שושנים מהירת הכנה

עוגת שמרים מצוינת בכלום עבודה – משתמשים בבצק שמרים עלים ששולפים מהמקפיא, וממלאים בממרחים קנויים

מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוגת שושנים מהירת הכנה
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים ל12:

  • 1 חבילה (900 גרם) בצק שמרים עלים "מעדנות", מופשר לפי ההוראות על האריזה
  • 1 צנצנת (350 גרם) ממרח קקאו־אגוזי לוז (נוטלה או אחר)
  • 100 גרם ממתק בוטנים בקרמל מרוסק לחתיכות קטנות
  • 4 כפות גדושות ריבת חלב
  • ביצה טרופה לזיגוג
גודל תבנית: תבנית ארובה מתפרקת 24 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    משמנים היטב את התבנית (רצוי לרפד את התחתית בנייר אפייה).

  • 02.

    פורשים את יריעת הבצק על משטח העבודה. מורחים את הנוטלה על עלה הבצק - משאירים פס נקי ברוחב 3 ס"מ לאורך אחת הצלעות הארוכות. חותכים את מלבן הבצק ל־10 רצועות ברוחב 5 ס"מ. מפזרים את שברי הבוטנים (שומרים 2 כפות לעיטור). מניחים 6-5 גושים קטנים של ריבת חלב לאורך כל רצועה. מגלגלים כל רצועה לגלילה הדוקה מהצד המרוח לעבר השוליים הנקיים. מעמידים את גלילות הבצק בתבנית. מכסים את התבנית ומתפיחים כשעה.

  • 03.

    מחממים את התנור לחום בינוני־נמוך (160 מעלות). מברישים את פני העוגה בביצה טרופה, וזורים את שברי הבוטנים השמורים. אופים במשך 35 דקות. מצננים בתבנית.

    טיימר מופעל
    00:35:00
הכנת? כאן מדרגים
(2)