מתכון עוגת שוקולד בציפוי שוקולד ואגוזים | השף הלבן

עוגת שוקולד בציפוי שוקולד ואגוזים

עוד גרסה מוצלחת לעוגת השוקולד האהובה: עוגת שוקולד מהירה בציפוי שוקולד ואגוזי בונדוק

מאת: מתכון גולש
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוגת שוקולד בציפוי שוקולד ואגוזים

המרכיבים ל 14 מנות:

החומרים הדרושים:
  • 6 ביצים מופרדות לחלמונים וחלבונים
  • 2/3 כוס סוכר
  • 125 מ"ל שמנת מתוקה (1/2 קופסה)
  • 150 גרם חמאה
  • 400 גרם שוקולד מריר איכותי
  • 100 גרם שקדים טחונים או 80 גרם קמח מצה
לציפוי:
  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 100 גרם שוקולד חלב
  • 1 שמנת מתוקה
  • 1/4 כוס אגוזי בונדוק קלויים וקצוצים בסכין

הוראות הכנה:

  • 01.

    מרתיחים בסיר את השמנת והחמאה.

  • 02.

    מכבים את האש ומוסיפים את קוביות השוקולד.

  • 03.

    ממיסים את השוקולד תוך כדי ערבוב ומוסיפים את השקדים (או את קמח המצה).

  • 04.

    מקציפים את החלמונים עם 1/3 כוס סוכר לקצף בהיר ומקפלים לתוך תערובת השוקולד.

  • 05.

    מקציפים חלבונים עם 1/3 כוס סוכר לקצף יציב ומקפלים לתוך התערובת.

  • 06.

    מחממים תנור לחום 160 מעלות ואופים למשך 35 דקות. מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בתוכו עד קירור מוחלט.

    טיימר מופעל
    00:35:00
  • 07.

    כשהעוגה בתנור מכינים את הציפוי:ממיסים בבן מארי (קערה מעל סיר עם מים רותחים) את שני סוגי השוקולד בסיר יחד עם השמנת המתוקה.

  • 08.

    מערבבים עד שהכול מתאחד. מניחים את העוגה הצוננת על רשת מעל מגש ויוצקים את הרוטב השוקולדי על העוגה.

  • 09.

    נותנים לשאריות הרוטב לטפטף ומפזרים את אגוזי הבונדוק הקלויים והשבורים מעל.

הכנת? כאן מדרגים
(27)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.