טורט שוקולד – מתכון לעוגת שוקולד
טורט שוקולד שיגנוב את ההצגה
חלבי
סוג מתכון
60 דק
זמן הכנה
בינונית
רמת מיומנות

המרכיבים ל 20 בערך:
- 6 ביצים
- 200 גרם סוכר
- קורט מלח
- 75 גרם קקאו
- 60 גרם קמח
- כפית גדושה אבקת אפיה [או חצי כפית סודה לשתיה]
סירופ:
- 1/2 כוס סוכר
- 3/4 כוס מים
- 1/2 כוס ברנדי
להרתיח במיקרו מים + סוכר ולהוסיף את הברנדי
קצפת:
- להקציף 2 מיכלי שמנת מתוקה
- 3 כפות סוכר
- 2 כפות אינסטנט פודינג
לבשל במחבת:
- דובדבנים משומרים מסוננים
- 3 כפות סוכר
- 2 כפות ריבת תות שדה [ביתית]
הוראות הכנה:
-
01.
להקציף במשך 7-6 דקות את הביצים השלמות עם המלח והסוכר, מתקבלת קציפה בהירה מאוד.
טיימר מופעל
-
02.
לנפות קקאו, קמח ואבקת אפיה ,להוסיף לקצף בזהירות, בתנועות קיפול-עד שהיבשים נבלעים לגמרי.
-
03.
לחלק את הבלילה ל-2 או 3 תבניות משומנות ולאפות בתנור עם טורבו עד שקיסם יוצא יבש. ב-3 תבניות ,בחום של 165 מעלות עם טורבו. לוקח בערך 15-13 דקות.
טיימר מופעל
-
04.
לצנן את העוגות.
-
05.
הרכבת העוגה:
-
06.
להניח חצי מהעוגה בצלחת הגשה,להרטיב בסירוף,למרוח קצפת,לפזר דובדבנים כולל הרוטב שנוצר במחבת,לכסות עם חצי העוגה הנוסף,להרטיב בסירוף וכו׳.
-
07.
לקשט בשוקולד מריר מגורר ובדובדבנים מסוכרים
הכנת? כאן מדרגים