קארידופיטה - עוגת אגוזים ויוגורט יוונית | השף הלבן

קארידופיטה – עוגת אגוזים ויוגורט יוונית

עוגה עשירה בטעמים ספוגה בסירופ. תוספת של שמנת מוקצפת עם יוגורט תקפיץ אותה לדרגת קינוח מפנק

מאת: נעמה רן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
קארידופיטה - עוגת אגוזים ויוגורט יוונית
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל12:

  • 2 כוסות קמח
  • 2 כפיות אבקת אפיה
  • 1/2 כפית סודה לשתיה
  • 2 כוסות (200 גרם) אגוזים טחונים גס
  • 1/2 כפית קינמון
  • 1/4 כפית ציפורן
  • 1/3 כפית מלח
  • 150 גרם חמאת תנובה רכה
  • 1 כוס סוכר
  • 3 ביצים
  • 3/4 כוס + 2 כפות (200 מ"ל) יוגורט עיזים תנובה
לסירופ:
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כוס מים
  • 2 כפות קוניאק או ברנדי (לא הכרחי)
להגשה (לא הכרחי):
  • 1 שמנת מתוקה 38% השף הלבן מוקצפת עם 2 כפות יוגורט עיזים תנובה ו1 כף אבקת סוכר
  • 2 כפות פיסטוק קצוץ
גודל תבנית: עוגה בקוטר 28 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    מערבבים בקערה קמח, אבקת אפיה, סודה, אגוזים, קינמון, ציפורן, מלח. טורפים בקערה נפרדת (אפשר במיקסר או מעבד מזון) חמאה, סוכר, ביצים ויוגורט לבלילה אחידה.

  • 02.

    מאחדים את תכולת שתי הקערות ומערבבים לבלילה אחידה. מעבירים לתבנית משומנת ואופים בתנור שחומם ל 180 מעלות כ 50 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי. מצננים.

    טיימר מופעל
    00:50:00
  • 03.

    מחממים סוכר ומים כ 10 דקות (בוחשים מידי פעם) עד שהסוכר נמס והנוזל מסמיך מעט. מסירים מהאש, מוסיפים קונאק או ברנדי ומערבבים. בעזרת קיסם מנקבים את פני העוגה ויוצקים עליה את סירופ הסוכר- בעיקר סביב בשוליים ולבסוף במרכז. בוזקים פיסטוק ומגישים עם השמנת-יוגורט המוקצפים.

    טיימר מופעל
    00:10:00
הכנת? כאן מדרגים
(0)