עוגת תפוחים עשירה
עוגה רכה מלאה טעמים וניחוחות. אפשר להגיש אותה כשהיא עדיין חמימה, בתוספת קצפת או קרם פרש ממותק קלות, או אחרי שהצטננה לגמרי.

המרכיבים ל 12:
- 1 תפוח עץ גדול קלוף ומגורר גס
- 6 תפוחים גדולים מזן גראני סמית
- 2 כפות מיץ לימון סחוט טרי
- ¼ כוס (35 גרם) קמח
- ¼ כוס (50 גרם) סוכר + 3 כפות סוכר
- ¼ כפית זנגביל טחון
- 50 גרם חמאת "תנובה" קרה מאוד חתוכה לקוביות קטנות
- 2 כוסות + 2 כפות (265 גרם) קמח
- 2 כפות קורנפלור
- 1 כפית אבקת אפייה
- קורט מלח
- ¾ כוס + 1 כף (175 גרם) סוכר
- קליפה מגוררת מלימון שלם
- 150 גרם חמאת "תנובה" חתוכה לקוביות
- 4 ביצים גדולות
- 1 כפית תמצית וניל
הוראות הכנה:
-
01.
קולפים את ששת התפוחים, חוצים ומוציאים את הליבה. מטפטפים את מיץ הלימון על חצאי התפוחים כדי למנוע השחרה. פורסים כל חצי תפוח לפרוסות בעובי 5 מ"מ - משאירים את הפרוסות צמודות זו לזו.
-
02.
מערבבים במכל של מעבד המזון ¼ כוס קמח, ¼ כוס סוכר וזנגביל טחון. מוסיפים את קוביות החמאה הקרה ומעבדים בפולסים לפירורים בגודל בינוני. מוציאים לצלחת ושומרים במקרר.
-
03.
מחממים תנור לחום קצת גבוה מבינוני (190 מעלות בחום עליון־תחתון; 170 מעלות בתוכנית טורבו). משמנים תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ, ומרפדים את תחתיתה בנייר אפייה.
-
04.
מכינים את הבצק. שמים במכל של מעבד המזון קמח, קורנפלור, אבקת אפייה, מלח, סוכר וקליפת לימון מגוררת. מפעילים לשנייה או שתיים כדי לערבב את המצרכים היבשים. מוסיפים חמאה ומעבדים בפולסים לתערובת פירורית עדינה. מוסיפים ביצים ותמצית וניל ומעבדים רק עד שהתערובת חלקה. מוסיפים את התפוח המגורר ולוחצים עוד פעם או פעמים על מתג הפולסים כדי לערבב אותו לתוך הבצק. מעבירים את בצק התפוחים לתבנית ומחליקים את פניו.
-
05.
מרימים את חצאי התפוחים הפרוסים בעזרת מרית ומסדרים אותם על הבצק בצפיפות. זורים על התפוחים את 3 כפות הסוכר הנותרות ואת פירורי הבצק הקרים. אופים במרכז התנור במשך 30 דקות. מנמיכים את חום התנור לבינוני (180 / 160 מעלות) ואופים במשך 40-30 דקות נוספות, עד שפני העוגה זהובים ומרכזה קפיצי למגע. מצננים חצי שעה בתבנית. מעבירים סכין בין שולי העוגה לדופנות התבנית ומשחררים את מסגרת התבנית. מגישים פושר או בטמפרטורת החדר. אפשר ללוות את פרוסות העוגה בקצפת או בקרם פרש מומתק במעט אבקת סוכר.טיפ: אם מעדיפים להכין את בצק העוגה במיקסר, מקציפים קודם את החמאה עם הסוכר ועם קליפת הלימון והווניל. מוסיפים את הביצים בהדרגה. מוסיפים קמח, קורנפלור, אבקת אפייה ומלח, מערבלים ומוסיפים את התפוח המגורר.
טיימר מופעל