עוגת תפוחים בציפוי פירורים פריך
עוגת תפוחים נהדרת – בסיס של בצק פריך, שכבה עבה של מלית תפוחים וציפוי פירורים פריך
המרכיבים למספר מנות: עוגה בקוטר 24 ס"מ:
- 1 ביצה גדולה
- ½ כוס (50 גרם) אבקת סוכר
- 2 כפות שקדים טחונים
- 10 תפוחים בינוניים (1.25 ק"ג) מזן דלישס מוזהב
- ⅓ כוס (70 גרם) סוכר
- 1 כף סוכר
- 3 כפות מיץ לימון סחוט טרי
- 25 גרם חמאת "תנובה" חתוכה לקוביות קטנות
- 1 כף קורנפלור
- 2 כוסות (250 גרם) קמח
- 50 גרם אבקת סוכר
- 1 כפית אבקת אפייה
- קורט נדיב של מלח
- קליפה מגוררת מלימון שלם
- 200 גרם חמאת "תנובה" בטמפרטורת החדר, חתוכה לקוביות
הוראות הכנה:
-
01.
אופן ההכנה (מלית תפוחים):
-
02.
קולפים את התפוחים, מוציאים את הליבות, חוצים וחותכים כל חצי תפוח ל־12 קוביות.
-
03.
מעבירים את קוביות התפוחים לסיר, מוסיפים ⅓ כוס סוכר, מיץ לימון וחמאה, ומבשלים מעל להבה בינונית במשך כ־25 דקות, עד שהתפוחים רכים מאוד, אבל עדיין שומרים על צורתם. מערבבים לעתים תכופות. מערבבים את כף הסוכר הנותרת עם הקורנפלור, וזורים על התפוחים. מבשלים תוך ערבוב עד שהנוזלים מסמיכים מאוד.
טיימר מופעל
-
04.
מסירים מהאש ומצננים. הכנת הבצק:
-
05.
מנפים קמח, אבקת סוכר, אבקת אפייה ומלח למכל של מעבד המזון או לקערת המיקסר. מוסיפים קליפת לימון וחמאה, ומעבדים לתערובת פירורית עדינה ואחידה.
-
06.
בעזרת כף מוציאים החוצה ¾ כוס פירורים (בלי להדק), ושומרים לציפוי. מוסיפים את הביצה לתערובת הפירורים הנותרת, ומעבדים רק עד שהבצק מתאסף בפירורים גדולים ולחים.
-
07.
מרפדים תבנית אפייה קפיצית בקוטר 24 ס"מ בנייר אפייה, ומשמנים את דופנותיה. מהדקים רצועה של נייר אפייה לדפנות, ומשמנים גם את רצועת הנייר. מעבירים את הבצק לתבנית, ומשטחים אותו על תחתית התבנית - מגביהים את שולי הבצק אל תחתית הדפנות עד לגובה של
-
08.
5 ס"מ.
-
09.
דוקרים את הבצק במזלג לאורכו ולרוחבו, ומכניסים אותו למקפיא למשך 10 דקות בערך, עד שהתנור יתחמם.
טיימר מופעל
-
10.
מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). מערבבים את פירורי הבצק השמורים עם אבקת הסוכר ועם השקדים הטחונים, ומעבדים בקצות האצבעות לפירורים אחידים.
-
11.
אופים את תחתית הבצק במשך 20 דקות, או עד שהיא מזהיבה.
טיימר מופעל
-
12.
מוציאים מהתנור. מפזרים את מלית התפוחים על הבצק, וזורים עליה את תערובת הפירורים.
-
13.
מחזירים את התבנית לתנור, ואופים במרכז התנור במשך 35-30 דקות, עד שהפירורים מזהיבים קלות.
טיימר מופעל
-
14.
מוציאים מהתנור, משחררים את דופנות התבנית, ומסלקים את רצועת הנייר. מגישים חם או צונן.