עוגת שכבות ריבה, שוקולד, קוקוס ואגוזים
עוגה בת 3 שכבות בטעמים שונים, מרשימה במראה וטעימה ביותר, מתכון פשוט יחסית לביצוע אשר אינו דורש זמן רב
עד 20 דק
זמן הכנה
בינונית
רמת מיומנות
המרכיבים ל8 מנות:
שכבה א’:
- 3/4 כוס קמח
- 1 כפית שטוחה אבקת אפיה
- 1/2 כוס סוכר
- 1/4 כוס שמן
- 6 חלמונים
- 1 כף ברנדי
שכבה ב’:
- כפית ברנדי (לדילול הריבה)
- 1/2 כוס ריבה
- 50 גר’ שוקולד מריר מגורד על פומפייה
שיכבה ג’:
- 6 חלבונים
- 3/4 כוס סוכר
- 1 וחצי כוסות קוקוס טחון
- 50 גר’ שוקולד מריר מגורד על פומפייה
- 50 גר’ אגוזים קצוצים
הוראות הכנה:
-
01.
בשכבה ראשונה מכניסים את כל החומרים יחד לקערה ובוחשים היטב עד שמתקבל בצק אחיד, יוצקים על תבנית משומנת.
-
02.
בשכבה שנייה מפזרים על הבצק את הריבה בשכבה אחידה ומעל מפזרים את השוקולד.
-
03.
בשכבה שלישית, מקציפים חלבונים עם סוכר לקצף לבן יציב ומבריק, בתנועות עטיפה מוסיפים את הקוקוס, השוקולד והאגוזים ויוצקים מעל השכבה השנייה.
-
04.
אופים בחום של 165 מעלות כ- 50 עד 60 דק’ עד שמוכן.
-
05.
אין צורך לשמור את העוגה במקרר והיא נשמרת מצויין בטמפרטורת החדר.
הכנת? כאן מדרגים