מתכון עוגת שכבות ריבה, שוקולד, קוקוס ואגוזים | השף הלבן

עוגת שכבות ריבה, שוקולד, קוקוס ואגוזים

עוגה בת 3 שכבות בטעמים שונים, מרשימה במראה וטעימה ביותר, מתכון פשוט יחסית לביצוע אשר אינו דורש זמן רב

מאת: דליה לבנר
עד 20 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
עוגת שכבות ריבה, שוקולד, קוקוס ואגוזים

המרכיבים ל8 מנות:

שכבה א’:
  • 3/4 כוס קמח
  • 1 כפית שטוחה אבקת אפיה
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1/4 כוס שמן
  • 6 חלמונים
  • 1 כף ברנדי
שכבה ב’:
  • כפית ברנדי (לדילול הריבה)
  • 1/2 כוס ריבה
  • 50 גר’ שוקולד מריר מגורד על פומפייה
שיכבה ג’:
  • 6 חלבונים
  • 3/4 כוס סוכר
  • 1 וחצי כוסות קוקוס טחון
  • 50 גר’ שוקולד מריר מגורד על פומפייה
  • 50 גר’ אגוזים קצוצים

הוראות הכנה:

  • 01.

     בשכבה ראשונה מכניסים את כל החומרים יחד לקערה ובוחשים היטב עד שמתקבל בצק אחיד, יוצקים על תבנית משומנת.

  • 02.

     בשכבה שנייה מפזרים על הבצק את הריבה בשכבה אחידה ומעל מפזרים את השוקולד.

  • 03.

     בשכבה שלישית, מקציפים חלבונים עם סוכר לקצף לבן יציב ומבריק, בתנועות עטיפה מוסיפים את הקוקוס, השוקולד והאגוזים ויוצקים מעל השכבה השנייה.

  • 04.

     אופים בחום של 165 מעלות כ- 50 עד 60 דק’ עד שמוכן.

  • 05.

     אין צורך לשמור את העוגה במקרר והיא נשמרת מצויין בטמפרטורת החדר.

הכנת? כאן מדרגים
(235)