עוגת רוגעלך במילוי כנען וריבת חלב | השף הלבן

עוגת רוגעלך במילוי כנען וריבת חלב

עוגת השמרים המפורסמת של קורין בגרסת שבועות: במקום צורת הבורג הקלאסית, מכינים רוגלך במילוי גבינת כנען וריבת חלב, מצופפים בתבנית עגולה ואופים

מאת: קורין גדעון
חלבי סוג מתכון
מעל שעה זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוגת רוגעלך במילוי כנען וריבת חלב
צילום: דניאל שכטר עיצוב: נעה קנריק

המרכיבים ל2 עוגות:

לרכישה >>
  • 1 חבילה (500 גרם) גבינת כנען
  • 1 גביע (200 מ"ל) שמנת של פעם 27% תנובה
  • 1 גביע (200 מ"ל) שמנת חמוצה 15% תנובה
  • 1 ק"ג קמח לבן מנופה
  • 200 גרם חמאה
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כוסות מים
  • 3 ביצים
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 500 גרם ריבת חלב
להברשה לפני האפייה:
  • 1 חלמון ביצה טרוף עם כף חלב
לסירופ סוכר:
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1/2 כוס מים
  • כפית תמצית וניל
גודל תבנית: תבניות עגולה בקוטר 24 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    בסיר קטן מחממים מים וסוכר עד המסת הסוכר, תוך כדי בחישה. מסירים מהאש ומוסיפים חמאה, מערבבים עד שהיא נמסה לחלוטין.

  • 02.

    במיקסר עם וו לישה מניחים קמח, שמרים, ביצים, גביע שמנת חמוצה 15% ואת תכולת הסיר של החמאה, המים והסוכר. לשים את הבצק כ-10 דקות עד לקבלת בצק חלק וגמיש. מכסים את הקערה ומתפיחים כשעה בטמפרטורת החדר או למשך הלילה במקרר.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 03.

    למלית: מערבבים בקערית את גבינת הכנען עם שמנת של פעם ותמצית וניל.

  • 04.

    מחלקים את הבצק לארבעה חלקים ומרדדים כל חלק לעלה עגול ודק ככל שניתן.

  • 05.

    מורחים על כל עלה מלית גבינה, ומעליה מורחים ריבת חלב.

  • 06.

    בעזרת גלגלת פיצה מחלקים כל עיגול ל-8 משולשים, מגלגלים כל משולש לרוגלך קטן ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.

  • 07.

    מברישים את העוגה בחלמון טרוף ומתפיחים כ-25 דקות בטמפרטורת החדר.

    טיימר מופעל
    00:25:00
  • 08.

    במקביל, מחממים את מרכיבי הסירופ בסיר על אש קטנה למשך 10 דקות עד לצמצום.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 09.

    אופים את העוגה בתנור כ-40 דקות בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות עד להזהבה.

    טיימר מופעל
    00:40:00
  • 10.

    לאחר האפייה, מברישים את העוגות בסירופ הסוכר בעודן חמות.

הכנת? כאן מדרגים
(0)