מתכון עוגת קרם תפוז וקצפת | השף הלבן

עוגת קרם תפוז וקצפת

עוגה אביבית מרשימה בטעם מרענן. לא מתחשק לכם לסחוט תפוזים? השתמשו במיץ תפוזים סחוט טרי מבקבוק, או במיץ עשוי מרכז תפוזים קפוא מדולל במים (אבל לא במיץ משומר)

מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
עוגת קרם תפוז וקצפת
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים לתבנית בקוטר 24 ס"מ 12 מנות:

  • 1 כוס + 2 כפות (135 גרם) קמח
  • 4 ביצים גדולות
  • ⅔ כוס (135 גרם) סוכר
  • ¼ כפית מלח
  • 2 כפות שמן (רצוי תירס או חמניות)
  • 2 כפות מיץ לימון סחוט טרי
  • ½ כפית תמצית וניל
לקרם ולציפוי:
  • ¼1 כוסות (315 מ"ל) מיץ תפוזים סחוט טרי
  • ¼ כוס (60 מ"ל) מיץ לימון סחוט טרי
  • רצועה רחבה וארוכה של קליפת לימון (השכבה הצבעונית בלבד)
  • רצועה רחבה וארוכה של קליפת תפוז (השכבה הצבעונית בלבד)
  • ½ כוס (100 גרם) + 2 כפות סוכר
  • 2 כפות קורנפלור
  • ¼ כוס מים
  • 50 גרם חמאת "תנובה" בטמפרטורת החדר
  • ½1 כוסות (375 מ"ל) שמנת מתוקה להקצפה 32% מסדרת :"השף הלבן"
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כף אבקת פודינג אינסטנט בטעם וניל (לייצוב)

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). מכינים תבנית קפיצית עגולה בקוטר 24 ס"מ - לא משמנים את התבנית ולא מרפדים! מנפים את הקמח לתוך קערה.

  • 02.

    שוברים את הביצים לקערת הקצפה גדולה. מוסיפים ½ כוס סוכר ומלח ומקציפים במהירות גבוהה במשך 5 דקות לקציפה סמיכה מאוד ותפוחה מאוד.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 03.

    אם משתמשים במיקסר ידני, שופכים את כל הקמח בבת־אחת אל תוך קציפת הביצים ומערבלים במהירות בינונית רק עד שכל הקמח נבלע בקציפה; אם משתמשים במיקסר נייח, מוסיפים את הקמח בפעמיים, ומבליעים אותו לתוך הקציפה במרית גמישה.

  • 04.

    בקערית קטנה טורפים יחד שמן, מיץ לימון ותמצית וניל. מוסיפים 5-4 כפות מתערובת העוגה ומערבבים. יוצקים את תכולת הקערית על תערובת העוגה, ומבליעים אותה פנימה בתנועות עטיפה במרית גמישה.

  • 05.

    מעבירים את תערובת העוגה לתבנית, ואופים במרכז התנור במשך כ־20 דקות, או עד שפני העוגה מזהיבים ומרכזה קפיצי למגע. מוציאים את התבנית מהתנור והופכים אותה על רשת מתכת. מצננים. מחלצים את העוגה מהתבנית, ומניחים אותה על מגש כשצדה התחתון כלפי מעלה. מהדקים את מסגרת התבנית (או רינג מתכוונן) מסביב לעוגה.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 06.

    מכינים את קרם התפוזים. יוצקים לסיר מיץ תפוזים ומיץ לימון, ומוסיפים את רצועות הקליפה. מוסיפים ½ כוס סוכר, בוחשים מעל להבה בינונית עד שכל הסוכר נמס, ומביאים לרתיחה. מוציאים את רצועות הקליפה. בוללים את הקורנפלור ב־¼ כוס המים, ובוחשים לתוך התערובת הרותחת. מבשלים תוך בחישה עד שהתערובת סמיכה ומבריקה. מסירים מהאש, מוסיפים את החמאה ומערבבים עד שהיא נמסה. מסננים את הקרם על העוגה, ומשהים לצינון מלא.

  • 07.

    מקציפים את השמנת עם 2 כפות סוכר הנותרות ועם תמצית הווניל לקצפת יציבה. מוסיפים את אבקת הפודינג, ומקציפים לקצפת נוקשה. מורחים או מזלפים את הקצפת על העוגה. מקררים היטב. טיפ: אפשר לקצוץ את קליפת התפוז המבושלת לפיסות קטנות ולהשתמש בהן לעיטור העוגה. עיטור אפשרי נוסף: מעגל של שברי מקופלת לבנה.

הכנת? כאן מדרגים
(391)