עוגת קרם ערמונים
מנה אחרונה מרשימה בגוון ערמונים: בסיס של עוגת ערמונים אפויה, מעליה מוס ערמונים ומעל הכל ציפוי קצפת מפתה
המרכיבים ל12 מנות/תבנית 26:
- 150 גרם אבקת סוכר
- 50 גרם קמח
- 100 גרם ערמונים קלופים
- חבילה וחצי (סה"כ 150 גרם) חמאה
- 120 גרם (כ-3 יחידות) חלבונים
- 20 גרם דבש
- קורט מלח
- 3 גרם אבקת אפייה
- 500 גרם ערמונים קלופים
- 1 ליטר חלב
- 150 גרם סוכר
- 1 מקל וניל
- 2 מיכלים (סה"כ 500 מ"ל) שמנת מתוקה 38% מסדרת השף הלבן
- 2 עלי ג'לטין (סה"כ 8 גרם)
הוראות הכנה:
-
01.
לעוגת ערמונים:ממיסים את החמאה, עד שצבעה מתחיל להפוך לחום, מצננים לטמפרטורת החדר.
-
02.
טוחנים את הערמונים במעבד מזון יחד עם אבקת הסוכר, הקמח ואבקת האפייה, עד לקבלת אבקה דקה ואחידה.
-
03.
טורפים את החלבונים, עד שהם תופחים קלות (לא ממש להקציף).
-
04.
מוסיפים את החומרים היבשים ומערבבים היטב.
-
05.
מסיימים בהוספת חמאה מומסת ודבש, ומערבבים עד לתערובת אחידה.
-
06.
יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים בתנור בחום של 180 מעלות, למשך כ-25 דקות, עד שהעוגה מתייצבת. מצננים קלות.
טיימר מופעל
-
07.
לקרם ערמונים:מבשלים ערמונים עם חלב, סוכר וויל למשך כחצי שעה, עד שהערמונים רכים ורוב החלב נספג בהם.
-
08.
משרים את עלי הג'לטין במים קרים.
-
09.
בעזרת ממחה ידני טוחנים את קרם הערמונים שבושל בסיר.
-
10.
מוסיפים את עלי הג'לטין שהושרו ומערבבים עד להמסה מלאה. מצננים.
-
11.
מקציפים מיכל אחד של שמנת לקבלת קצפת רכה, מקפלים פנימה את מחית הערמונים ומורחים על העוגה.
-
12.
מקציפים את המיכל הנוסף לקבלת קצפת יציבה ומורחים את פני העוגה בקצפת.