מתכון עוגת קצפת-שוקו | השף הלבן

עוגת קצפת-שוקו

עוגה שהיא מנה מלאה בקצפת ושוקולד

מאת: אביב ברנוי
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוגת קצפת-שוקו

המרכיבים ל12 מנות:

  • שוקולוד מריר- 125 גרם, קצוץ
  • חלב- 4 כפות
  • חמאה- 200 גרם
  • סוכר- 1/4 כוס
  • ביצים- 4
  • תמצית וניל- 1 כפית
  • קמח תופח כשר לפסח- 1.75 כוסות
  • אבקת קקאו- 3 כפות
  • אבקת סוכר
למלית:
  • שמנת מתוקה- מכל 1
  • אבקה להכנת שוקו- 2 כפות
  • אבקת פודינג אינסטנט בטעם וניל- 2 כפיות

הוראות הכנה:

  • 01.

    את השוקולוד והחלב מכניסים לקערה חסינת חום ואותה מעל סיר מלא עד חציו במים שנמצאים על סף רתיחה. נותנים לשוקולוד להתרכך כ 5 דקות ומערבבים.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 02.

    בקערה אחרת מקציפים את הסוכר והחמאה לתערובת אוורירית, מוסיפים את הביצים, אחת-אחת, ומקציפים היטב אחר כל אחת שמוסיפים. מוסיפים את השוקולד המומס ואת הוניל וממשיכים להקציף. מנפים פנימה קמח ואבקת קקאו ומערבלים עד לקבלת תערובת אחידה.

  • 03.

    מחלקים את הבלילה לשתי תבניות. אופים במשך כ 35 דקות, בחום בינוני (180 צלסיוס), עד שמרכז העוגות יציב למגע ופניהן יבשות. מוציאים מהתנור ומצננים, הופכים את העוגות על רשת ומסירים את הנייר. עוגה אחת הופכים שוב שפניה כלפי מטה.

    טיימר מופעל
    00:35:00
  • 04.

    בקערה נוספת מקציפים את מכל השמנת עם אבקת השוקו עד לקבלת קצפת יציבה. מוסיפים אבקת פודינג תוך כדי וממשיכים להקציף עד שמקבלים קצפת נוקשה מאוד.

  • 05.

    מניחים את העוגה ההפוכה על צלחת הגשה ומורחים עליה את הקצפת, מכסים בעוגה השניה ומהדקים בעדינות.מפזרים קצת אבקת סוכר מלמלעה (אפשר לכתוב "חג שמח" עם הסוכר) ומשאירים שעתיים לפחות לקירור.

הכנת? כאן מדרגים
(62)