המרכיבים ל 20-25:
- 4 ביצים
- 1 כוס קמח תירס
- 1 כפית אבקת אפיה
- קורט מלח
- 1 שקית סוכר וניל
- 1.5 כוס סוכר או כמוסוכר
- 200 גרם חמאה חתוכה לקוביות
- קליפת לימון מגוררת מ-2 לימונים או תפוזים
- 1/4 כוס מיץ לימון
- 1 כוס שקדים טחונים
- 500 גרם ריקוטה 5% או גבינה לבנה 5%
- 1 גביע יוגורט 3%
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-160-170 מעלות. שמים כלי פירקס עם מים חמימים בתחתית התנור.
-
02.
מקציפים חמאה עם סוכר וקליפת לימון עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה. מוסיפים שקדים וסוכר וניל, את הביצים אחת אחרי השניה וממשיכים להקציף כל הזמן.מוסיפים גם את מיץ הלימון והמלח ומערבבים בעדינות.
-
03.
בנפרד בוחשים את הריקוטה עם היוגורט ומוסיפים לתערובת החמאה/ביצים.
-
04.
מערבבים את אבקת האפיה עם קמח התירס ומוסיפים לקערה בתנועות קיפול.
-
05.
משמנים תבנית 24 ומניחים עיגול נייר אפייה בתחתית ומשמנים גם אותו. מפזרים מעט קמח תירס על התחתית ובדפנות.
-
06.
יוצקים את העיסה לתבנית ואופים בחום 160-170 כ-50 דקות או עד שהעוגה מזהיבה ומתיצבת . משאירים את העוגה בתנור כ-30 דקות.
טיימר מופעל
-
07.
מחכים שהעוגה תצטנן לגמרי. מעבירים סכין חדה בדפנות, שמים צלחת הגשה על התבנית והופכים. מסירים עתה את עיגול נייר האפייה ומפזרים סוכר או כמוסוכר מלמעלה.
-
08.
טיפים מיוחדים:
-
09.
במידה והעוגה משחימה לפני תום זמן האפיה מכסים ביריעת ניר כסף וממשיכים באפיה.
-
10.