עוגת פרג עם גבינת שמנת - מתכון מנצח לכל אירוח | השף הלבן

מתכון לעוגת פרג וגבינת שמנת

אולי זו לא עוגת הפרג הקלה ביותר שתכינו, אבל לבטח אחת הטעימות שבהן

מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
מתכון לעוגת פרג וגבינת שמנת
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים לתבנית עוגה בקוטר 24-26 ס"מ 8 מנות:

  • 150 גרם (2 כוסות) פירורי ביסקוויט
  • 1 כף סוכר
  • 75 גרם חמאת "תנובה" מומסת
לתערובת הגבינה:
  • 3 ביצים גדולות
  • ½ כוס (100 גרם) סוכר
  • 2 גביעים (2x225 גרם) גבינת "נפוליאון" בטעם טבעי 25%
  • 1 גביע שמנת חמוצה "של פעם" 27%
  • 4 שקיקים סוכר וניל
  • קליפה מגוררת מחצי לימון
  • 6 כפות קורנפלור
למלית הפרג:
  • 1 כוס (250 מ"ל) חלב
  • ⅔ כוס (130 גרם) סוכר
  • 200 גרם פרג טחון טרי
  • 50 גרם (כ־⅔ כוס) פירורי ביסקוויט
  • 2 כפות מיץ לימון סחוט טרי

הוראות הכנה:

  • 01.

    מתחילים בהכנת מלית הפרג. מרתיחים את החלב עם הסוכר בסיר בינוני. מוסיפים את הפרג, ומבשלים תוך ערבוב במשך 5 דקות. מסירים מהאש, ומוסיפים פירורי ביסקוויט ומיץ לימון. מערבבים היטב ומצננים. (אפשר להכין את המלית יום קודם, ולשמור במקרר בכלי מכוסה.)

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 02.

    מחממים תנור לחום קצת נמוך מבינוני (150 מעלות). מכינים את הבסיס. מערבבים את פירורי הביסקוויט ואת הסוכר עם החמאה המומסת, ומשטחים על תחתית תבנית בקוטר 26-24 ס"מ. מהדקים ואופים במשך 12 דקות. מצננים מעט.

    טיימר מופעל
    00:12:00
  • 03.

    מורחים את מלית הפרג על הבסיס בעיגול שקוטרו קטן מקוטר הבסיס ב־3-2 ס"מ ועוביו אחיד (ראו טיפ בסוף המתכון).

  • 04.

    מכינים את תערובת הגבינה. מקציפים את הביצים עם ¼ כוס סוכר במשך 4-3 דקות לקציפה בהירה ותפוחה. בקערה שנייה מערבלים יחד גבינה, שמנת, ¼ כוס סוכר, סוכר וניל, קליפת לימון וקורנפלור עד שכל הסוכר נמס והתערובת חלקה. מוסיפים את קציפת הביצים בזרם דק, תוך ערבול מתמיד. משלימים את הבלעת הביצים לתוך תערובת הגבינה בעזרת מרית. יוצקים את תערובת הגבינה לתבנית. מניחים את תבנית העוגה על תבנית שטוחה גדולה, ואופים במרכז התנור במשך כשעה, עד שפני העוגה, כולל המרכז, תפוחים באופן אחיד, ורק מרכז העוגה עדיין רוטט מעט. מוציאים את העוגה מהתנור, ומריצים מיד להב סכין דק סביב שולי העוגה, כדי להפריד אותם מדופנות התבנית (כך מונעים היסדקות של פני העוגה ומאפשרים לעוגה לשמור על גובה אחיד). מצננים לגמרי. מכסים היטב, ומניחים לעוגה להתייצב במקרר במשך לילה לפחות.  טיפ: כדי לעצב עיגול של מלית פרג בקוטר הרצוי, מניחים במרכז הבסיס האפוי רינג או מסגרת תבנית שקוטרם קטן ב־3-2 ס"מ מקוטר התבנית. מורחים את תערובת הפרג בתוך הרינג, מהדקים קלות בגב כף, ומחליקים את פניה. מרימים את הרינג בזהירות.

    טיימר מופעל
    00:03:00
הכנת? כאן מדרגים
(1540)