עוגת סברינה
הקינוח הנוסטלגי במינימום מאמץ: עוגה לחה, עסיסית ומתוקה
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים לתבנית בקוטר 26:
- 2 מכלי שמנת עמידה לקצפת 38% מסדרת השף הלבן
- 1 גביע שמנת חמוצה בטעם של פעם
- תמצית וניל
- 3 כפות אבקת סוכר
- לבצק:
- 6 ביצים מופרדות לחלבונים וחלמונים
- 6 כפות סוכר
- 6 כפות פרורי לחם
- 1 אפיה
- 1 סוכר וניל
- 1/4 כוס שמן
- לסירופ סוכר:
- 1/2 1 כוס יין
- 1 כוס מיץ תפוזים
- 1 כוס סוכר
- 1 בקבוקון תמצית רום
- חומרים לקצפת:
הוראות הכנה:
-
01.
מקציפים את החלבון ואת הסוכר עד לקבלת קצף אחיד אך לא קשה.
-
02.
מוסיפים את פרורי הלחם לקצף ומערבבים בתנועות עטיפה.
-
03.
יוצקים לתבנית בקוטר 26 ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות למשך 25 דקות עד קבלת צבע זהוב.
טיימר מופעל
-
04.
מרכזים את כל החומרים על האש עד שהסוכר נמס והנוזל נהיה סמיך במידה הרצויה.
-
05.
יוצקים על עוגת הסברינה עד שהיא סופגת את כל הנוזלים. חשוב שהעוגה תהיה חמה וכך גם הסירופ.
-
06.
מקציפים את כל החומרים עד קבלת קצף אחיד ונוקשה.
-
07.
מורחים שכבה אחידה מעל העוגה הספוגה ומצננים במקרר למשך 6 שעות לפחות.משאירים מעט סירופ ויוצקים לפני ההגשה מעל העוגה.
הכנת? כאן מדרגים