מתכון עוגת סברינה | השף הלבן

עוגת סברינה

הקינוח הנוסטלגי במינימום מאמץ: עוגה לחה, עסיסית ומתוקה

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוגת סברינה

המרכיבים לתבנית בקוטר 26:

  • 2  מכלי שמנת עמידה לקצפת  38% מסדרת השף הלבן
  • 1 גביע שמנת חמוצה בטעם של פעם
  • תמצית וניל
  • 3 כפות אבקת סוכר
  • לבצק:
  • 6 ביצים מופרדות לחלבונים וחלמונים
  • 6 כפות סוכר
  • 6 כפות פרורי לחם
  • 1 אפיה
  • 1 סוכר וניל
  • 1/4 כוס שמן
  • לסירופ סוכר:
  • 1/2 1 כוס יין
  • 1 כוס מיץ תפוזים
  • 1 כוס סוכר
  • 1 בקבוקון תמצית רום
  • חומרים לקצפת:

הוראות הכנה:

  • 01.

    מקציפים את החלבון ואת הסוכר עד לקבלת קצף אחיד אך לא קשה.

  • 02.

    מוסיפים את פרורי הלחם לקצף ומערבבים בתנועות עטיפה.

  • 03.

    יוצקים לתבנית בקוטר 26 ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות למשך 25 דקות עד קבלת צבע זהוב.

    טיימר מופעל
    00:25:00
  • 04.

    מרכזים את כל החומרים על האש עד שהסוכר נמס והנוזל נהיה סמיך במידה הרצויה.

  • 05.

    יוצקים על עוגת הסברינה עד שהיא סופגת את כל הנוזלים. חשוב שהעוגה תהיה חמה וכך גם הסירופ.

  • 06.

    מקציפים את כל החומרים עד קבלת קצף אחיד ונוקשה.

  • 07.

    מורחים שכבה אחידה מעל העוגה הספוגה ומצננים במקרר למשך 6 שעות לפחות.משאירים מעט סירופ ויוצקים לפני ההגשה מעל העוגה.

הכנת? כאן מדרגים
(180)