עוגת דבש ויוגורט עיזים – בשלוש דקות עבודה! | השף הלבן

עוגת דבש ויוגורט עיזים – בשלוש דקות עבודה!

גם מי שאינם אוהבים עוגות דבש התפעלו מעוגה זו, שהיא בעלת מרקם מפנק, טעימה מאוד – וקלה מאוד להכנה (ללא מיקסר!).

מאת: יעל גרטי
חלבי סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוגת דבש ויוגורט עיזים השף הלבן

המרכיבים ל10 מנות:

  • 120 גרם חמאה רכה
  • 200 גרם (1 כוס) סוכר חום בהיר (דמררה)
  • 2 ביצים גדולות
  • 260 גרם (3/4 כוס ועוד כף) דבש
  • 1 גביע יוגורט עיזים תנובה
  • 300 גרם (2 כוסות ועוד 2 כפות) קמח - רצוי מנופה
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • קורט מלח
גודל תבנית: תבנית אינגליש באורך 35 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    זכרו נא לרכך חמאה מבעוד מועד. לחילוץ העוגה בשלמותה מומלץ לשמן בשפע חמאה רכה, לפזר אבקת שקדים (שקדים מולבנים טחונים דק), לנער – ורק אז לצקת את העיסה לתבנית.

  • 02.

    מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים היטב תבנית במעט חמאה רכה.

  • 03.

    בקערה בינונית-גדולה טורפים/מערבבים במרית חמאה רכה וסוכר חום בהיר עד לאיחוד. מוסיפים ביצים, דבש ויוגורט עיזים – וטורפים היטב, עד לאיחוד.

  • 04.

    בקערה קטנה-בינונית מערבבים קמח, אבקת אפייה ומלח. מוסיפים לקערה הגדולה ומערבבים עד לאיחוד ולא מעבר לכך.

  • 05.

    יוצקים לתבנית, מיישרים, מכניסים לתנור ואופים 42-46 דקות או עד שקיסם / סכין חדה הננעצת בעוגה יוצאת נקייה.

    טיימר מופעל
    00:46:00
  • 06.

    מצננים כשעתיים ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(8)