עוגת דבש ויוגורט עיזים – בשלוש דקות עבודה!
גם מי שאינם אוהבים עוגות דבש התפעלו מעוגה זו, שהיא בעלת מרקם מפנק, טעימה מאוד – וקלה מאוד להכנה (ללא מיקסר!).
חלבי
סוג מתכון
עד 10 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל10 מנות:
- 120 גרם חמאה רכה
- 200 גרם (1 כוס) סוכר חום בהיר (דמררה)
- 2 ביצים גדולות
- 260 גרם (3/4 כוס ועוד כף) דבש
- 1 גביע יוגורט עיזים תנובה
- 300 גרם (2 כוסות ועוד 2 כפות) קמח - רצוי מנופה
- 2 כפיות אבקת אפייה
- קורט מלח
גודל תבנית: תבנית אינגליש באורך 35 ס"מ
הוראות הכנה:
-
01.
זכרו נא לרכך חמאה מבעוד מועד. לחילוץ העוגה בשלמותה מומלץ לשמן בשפע חמאה רכה, לפזר אבקת שקדים (שקדים מולבנים טחונים דק), לנער – ורק אז לצקת את העיסה לתבנית.
-
02.
מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים היטב תבנית במעט חמאה רכה.
-
03.
בקערה בינונית-גדולה טורפים/מערבבים במרית חמאה רכה וסוכר חום בהיר עד לאיחוד. מוסיפים ביצים, דבש ויוגורט עיזים – וטורפים היטב, עד לאיחוד.
-
04.
בקערה קטנה-בינונית מערבבים קמח, אבקת אפייה ומלח. מוסיפים לקערה הגדולה ומערבבים עד לאיחוד ולא מעבר לכך.
-
05.
יוצקים לתבנית, מיישרים, מכניסים לתנור ואופים 42-46 דקות או עד שקיסם / סכין חדה הננעצת בעוגה יוצאת נקייה.
טיימר מופעל
-
06.
מצננים כשעתיים ומגישים.
הכנת? כאן מדרגים