עוגת דבש בשכבות עם קרם מסקרפונה
עוגה מרשימה וטעימה להפליא, מתוקה במידה. השידוך של המסקרפונה לעוגת הדבש "מקליל" אותה והופך אותה לקינוח אלגנטי.
העוגה מתקבלת גבוהה ומרשימה. אם חשוב לשמור על יציבותה בעת החיתוך, אחרי בניית השכבות ולפני הציפוי הסופי, מחדירים 3 שיפודי עץ, כל אחד בשליש אחר של העוגה, קוטמים את הקצה הבולט ומצפים ציפוי סופי.
המרכיבים ל12:
- 3 ביצים
- 1 כוס תה מצונן
- 1/2 כוס שמן
- 1/2 כוס דבש
- 1 כוס סוכר חום
- 1/2 2 כוסות קמח
- 1 כפית אבקת אפיה
- 1 כפית סודה לשתיה
- 1/2 כפית קינמון
- 1 כפית קפה שחור (אבקה ולא משקה מוכן)
- קורט מלח
- 1 קופסה (250 גרם) גבינת מסקרפונה "השף הלבן"
- 1/2 גביע שמנת חמוצה "תנובה"
- 1 כף פודינג וניל אינסטנט
- 1 מיכל שמנת מתוקה 38% "השף הלבן"
- 2 כפות סוכר
- חצי מיכל שמנת מתוקה 38% "השף הלבן" + 2 כפות אבקת סוכר
- או אגוזי פקאן ופיסטוק קצוצים
הוראות הכנה:
-
01.
טורפים במעבד מזון או ידנית ביצים, תה, שמן, דבש וסוכר לעיסה אוורירית. מערבבים בקערה נפרדת קמח, סודה, אבקת אפיה, קינמון, קפה שחור ומלח.
-
02.
מאחדים את תערובת הקמח עם בלילת הביצים ומערבבים עד קבלת עיסה אחידה ולא יותר.
-
03.
מעבירים ל- 3 תבניות (אפשר חד פעמיות) מצופות נייר אפיה ואופים בתנור שחומם מראש ל 170 מעלות כ 20 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מצננים את העוגה לגמרי. מחלצים מהתבניות ומסירים את נייר האפיה.
טיימר מופעל
-
04.
מכינים את הקרם: טורפים היטב מסקרפונה ושמנת חמוצה. מוסיפים פודינג וטורפים היטב. מקציפים שמנת מתוקה עם סוכר לקצפת יציבה. מעבירים 1/3 קצפת לקרם המסקרפונה וטורפים היטב. מעבירים את 2/3 הנותרים ומערבבים בעדינות בתנועות קיפול.
-
05.
מניחים שכבת עוגה אחת על צלחת ההגשה, מורחים ב 1/3 מהקרם ומכסים בשכבה שניה. מורחים 1/3 שני מהקרם ומכסים בשכבה שלישית של עוגה. מורחים את יתרת הקרם על פני העוגה והדפנות.
-
06.
מקפיצים את השמנת עם אבקת הסוכר ומזלפים מלמעלה או שמעטרים באגוזים קצוצים.
הידעת?
אם יש קינוח אחד שמיד גורמת לישראלים לחשוב על ראש השנה, הוא ללא ספק עוגת דבש. על אף שהיא קינוח חובה לראש השנהף, זה לא אמור שהיא אפשר לאכול אותה בשאר השנה. אז אם חשקה נפשכם בעוגת דבש מתוקה ומפנקת, כל מה שאנחנו צריכים זה מתכון פשוט ומנצח. אז הבאנו לכם מתכון לעוגת דבש מרשימה וטעימה להפליא, מתוקה במידה. השידוך של המסקרפונה לעוגת הדבש "מקליל" אותה והופך אותה לקינוח אלגנטי ומושלם לעודה חגיגית או כל אירוע אחר.