עוגת ביסקוויטים מפנקת
התענוג הצרוף בעוגת ביסקוויטים הוא הטעם המפנק שמסתתר לו בין שכבה לשכבה. עוגת ביסקוויטים היא מאכל המתאים לכל תקופה. בקיץ אוכלים אותה כעוגת קסטה קפואה ובקיץ כעוגה רגילה.
המרכיבים לתבנית אפייה מלבנית (אפשר חד פעמית) בגודל 33X23 ס"מ:
- 1/4 1 חבילות ביסקוויטים פתי-בר
- 2 חבילות אינסטנט פודינג בטעם וניל
- 2 מיכלי שמנת עמידה לקצפת 38% מסדרת השף הלבן
- 1 שוקולד חלב/מריר
- 3 כוסות חלב
- 2 כפות אבקת סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
הוראות הכנה:
-
01.
מכניסים לקערת המיקסר מיכל אחד של השמנת המתוקה עם 2 כוסות חלב, האינסטנט פודינג ואבקת הסוכר ומקציפים לקצף אחיד וקשה.
-
02.
יוצקים את החלב ותמצית הווניל לצלחת שטוחה. טובלים את הביסקוויטים בחלב ומסדרים שכבה בתבנית.
-
03.
מורחים מחצית מכמות הקצפת על הביסקוויטים בשכבה אחידה.
-
04.
טובלים שוב ביסקוויטים בחלב ומניחים על הקצפת. מורחים שוב את הקצפת הנותרת וסוגרים שוב בשכבת ביסקוויטים.
-
05.
ממיסים בסיר קטן על אש קטנה את השוקולד ומורידים מהאש. מוסיפים מיכל שמנת מתוקה, מערבבים היטב ומצננים מעט.
-
06.
יוצקים את השוקולד על שכבת הביסקוויטים העליונה ומכניסים למקרר למשך 4 שעות לפחות.
-
07.
מוציאים מהמקרר, חותכים למלבנים ומגישים.