עוגת ביסקוויטים שמנת ודובדבנים
עוגת ביסקוויטים מדהימה: קרם שמנת חמוצה וגבינה שמנת משובץ בכתמים ארגמניים של קומפוט דובדבנים בניחוח תפוז וקינמון. שילוב מנצח של טעמים וצבעים.
המרכיבים ל12:
- 4 גביעים (4x200 מ"ל) שמנת חמוצה "של פעם" 27%
- 2 גביעים (2x225 גרם) גבינת שמנת "נפוליאון" 16% בטעם טבעי
- 1 כוס סוכר
- ½1 כפיות תמצית וניל
- קליפה מגוררת מלימון גדול
- 2 כפות מיץ לימון סחוט טרי
- כ־200 גרם ביסקוויטים
- לקומפוט הדובדבנים:
- ⅔ כוס (160 מ"ל) מיץ תפוזים סחוט (טרי או מרכז קפוא)
- 6 כפות סוכר
- מקל קינמון קטן
- 300 גרם דובדבנים חמוצים מגולענים (טריים או מוקפאים)
- 1 כף קורנפלור בלולה ב־2 כפות מים
הוראות הכנה:
-
01.
מתחילים בהכנת קומפוט הדובדבנים. מערבבים בסיר מיץ תפוזים וסוכר. מוסיפים מקל קינמון ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הדובדבנים, מביאים שוב לרתיחה, מכסים ומבשלים מעל להבה נמוכה במשך 7 דקות. בוחשים פנימה את תערובת הקורנפלור, ומבשלים תוך ערבוב עד שהתערובת מסמיכה ומתחילה לבעבע. מסירים מהאש, מעבירים לקערה ומשהים לצינון. מערבבים מדי פעם.
טיימר מופעל
-
02.
מכינים את קרם השמנת והגבינה. מערבלים יחד שמנת, גבינה, סוכר, תמצית וניל, קליפת לימון ומיץ לימון עד שהסוכר נמס והתערובת חלקה ומבריקה.
-
03.
מרכיבים את העוגה. מסדרים שכבת ביסקוויטים על תחתית תבנית מרובעת 25x25 ס"מ או תבנית מלבנית ששטחה דומה. מורחים על הביסקוויטים חצי מכמות קרם הגבינה, ומפזרים חצי מתערובת הדובדבנים. מכסים בשכבה שנייה של ביסקוויטים, ומורחים עליה את קרם הגבינה הנותר. מחליקים את פני הקרם, ומפזרים עליו את תערובת הדובדבנים הנותרת. מטפטפים על העוגה את שאריות רוטב הדובדבנים. מכסים ומקררים במשך לילה.