מתכון עוגת ביסקוויטים ושוקולד לבן | השף הלבן

עוגת ביסקוויטים ושוקולד לבן

עוגת ביסקוויטים היא להיט בטוח, וזו שכאן עשירה וטעימה במיוחד בזכות השוקולד הלבן – יולו שוקולד לבן במלית הגבינה וגנאש שוקולד לבן בציפוי. כמו כל עוגות הביסקוויטים, גם את זו צריך להכין יום לפני ההגשה, כדי להניח לביסקוויטים להתרכך ולקרם הגבינה להתייצב.

מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוגת ביסקוויטים ושוקולד לבן
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים לעוגה 20x33 ס"מ:

  • כ־700 גרם ביסקוויטים (פתי בר או אחרים)
  • 500 גרם גבינה לבנה "תנובה" 5%
  • 3 גביעים (3x123 מ"ל) יולו שוקולד לבן
  • 4 שקיקים סוכר וניל
  • ¼ כוס (50 גרם) + 2 כפות (25 גרם) סוכר
  • ¼ כוס (60 מ"ל) ליקר וישניאק (ליקר דובדבנים. יש גם מתוצרת הארץ במחיר נוח)
  • 400 מ"ל (מכל של 500 מ"ל פחות 7 כפות) שמנת להקצפה 38% מסדרת "השף הלבן"
לציפוי:
  • 100 מ"ל (7 כפות) שמנת להקצפה 38% מסדרת "השף הלבן"
  • 200 גרם שוקולד לבן קצוץ לחתיכות קטנות
  • 25 גרם חמאת תנובה חתוכה לקוביות קטנות
לעיטור:
  • 50 גרם שוקולד לבן קצוץ דק
  • ⅓ כוס פיסטוקים קצוצים דק

הוראות הכנה:

  • 01.

    מכינים תבנית מלבנית 23x33 ס"מ (רצוי כזו שמתאימה גם להגשה לשולחן) ומסדרים רבע מכמות הביסקוויטים על תחתיתה – הביסקוויטים צריכים לכסות את כל תחתית התבנית.

  • 02.

    בקערה גדולה מערבלים יחד גבינה לבנה, יולו, 2 שקיקים סוכר וניל, ¼ כוס סוכר וליקר וישניאק לקרם חלק. בקערה שנייה מקציפים את השמנת עם 2 שקיקים סוכר וניל ו־2 כפות סוכר לקצפת יציבה. מקפלים את הקצפת לתוך קרם הגבינה.

  • 03.

    יוצקים שליש מכמות קרם הגבינה על הביסקוויטים שבתבנית ומורחים בשכבה בעובי אחיד. מכסים בשכבה שנייה של ביסקוויטים, מכסים בשליש נוסף של תערובת הגבינה. חוזרים על הנחת השכבות פעם נוספת. מכסים את קרם הגבינה בשכבה רביעית של ביסקוויטים. מכסים את התבנית ומכניסים את העוגה למקרר לשעה־שעתיים.

  • 04.

    מכינים גנאש שוקולד לציפוי. מחממים את השמנת עד לרתיחה מעל להבה נמוכה או במיקרוגל. מוסיפים את השוקולד הקצוץ, משהים 2 דקות וטורפים לתערובת חלקה. מוסיפים את החמאה וטורפים עד שהיא נמסה לגמרי.

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 05.

    מוציאים את העוגה מהמקרר ומסירים את הכיסוי. יוצקים את גנאש השוקולד הלבן על העוגה ומקפידים שיצפה את כולה בשכבה אחידה. מחזירים את העוגה למקרר לשעה בערך, כדי להניח לגנאש להתקשות מעט. זורים על הגנאש שוקולד לבן קצוץ דק ופיסטוקים קצוצים. מכסים ומחזירים למקרר למשך לילה לפחות.

הכנת? כאן מדרגים
(2)