עוגת ביסקוויטים דלת שומן
עוגת ביסקוויטים של נטלי לוין בגרסה שעדיין לא ניסיתם! רוצים להתפנק עם עוגה יפה ונהדרת? חשוב לכם לשמור על הגזרה? זה בול המתכון בשבילכם

המרכיבים ל 12 מנות:
- 3 גביעים (750 מ"ל) גבינה לבנה 5% תנובה
- 1 גביע (200 מ"ל) שמנת חמוצה 9% תנובה
- 1/3 כוס (40 גרם) אבקת סוכר
- 1 חבילה (80 גרם) אינסטנט פודינג וניל
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 שרוול (200 גרם) ביסקוויטים בטעם וניל
- 1 כפית קפה נמס
- ¼ כוס מים רותחים
- ¾ כוס מים קרים
- 75 גרם שוקולד מריר
- 45 מ"ל (3 כפות) שמנת לבישול 15% "השף הלבן"
הוראות הכנה:
-
01.
קרם גבינה: בקערה בינונית שמים גבינה לבנה, שמנת חמוצה, אבקת סוכר, אינסטנט פודינג ותמצית וניל וטורפים עד קבלת קרם אחיד.
-
02.
הרכבת העוגה: בקערה קטנה שמתאימה לטבילת הביסקוויטים מערבבים יחד קפה ומים רותחים עד שהקפה נמס. מוסיפים מים קרים ומערבבים עד שמתקבל נוזל פושר. טובלים את הביסקוויטים בנוזל הקפה ומסדרים בתחתית התבנית.
-
03.
יוצקים חצי מכמות הקרם על גבי הביסקוויטים ומיישרים בשכבה אחידה.
-
04.
מסדרים עוד שכבת ביסקוויטים טבולים בקפה על גבי הקרם, יוצקים מעליהם את יתרת הקרם ומיישרים.
-
05.
מסדרים שכבה אחרונה של ביסקוויטים ומצננים כ-10 דקות במקרר.
טיימר מופעל
-
06.
קישוט: קוצצים את השוקולד ושמים בקערה. מוסיפים שמנת וממסים יחד במיקרוגל או על בן מארי.
-
07.
יוצקים את הציפוי על גבי שכבת הביסקוויטים ומשטחים בעזרת כף או מרית לשכבה דקה ואחידה.
-
08.
מצננים את העוגה במשך 5-6 שעות במקרר להתייצבות מוחלטת.
-
09.
חותכים ומגישים. מומלץ להוסיף תותים חתוכים על גבי כל חתיכת עוגה.
-
10.
בתאבון!
הידעת?
מעטים הילדים שגדלו בישראל שלא ייזכרו בערגה נוסטלגית כשמישהו מדבר על עוגת ביסקוויטים פתאום. אם זה מעלה לנו זכרונות חמימים ממסיבת יום הולדת שחגגנו, סעודת שבועות מאוד מוצלחת או סיום מושלם לארוחה ביתית מפנקת. קשה מאוד שלא לאהוב עוגת ביסקוויטים, אולם הבעיה הגדולה איתה היא הקלוריות. המתכון הבא יעזור לכם להתגבר על בהלת הסוכר. מדובר במתכון דיאטי אך נהדר לעוגת הביסקוויטים המוכרת ואהובה. אז למה אתם מחכים? תשלפו חבילת פתי בר ותתחילו להכין. רק 20 דקות של הכנה ויש בידכם מעדן מושלם לכל הגילאים.