עוגת בטטה-תפוז עם ציפוי תפוזים בסירופ
עוגה רכה ומלאת טעמים חמים שאף אחד לא יאמין שמסתתרת בה בטטה. חוץ ממתיקות מעודנת הבטטה מעניקה לעוגה רכות ועסיסיות.
המרכיבים ל8:
- 1 בטטה בינונית
- 100 גרם חמאה תנובה, בטמפרטורת החדר
- 2/3 כוס סוכר
- 2 ביצים
- קליפה מגוררת 1-מ תפוז
- 1/2 גביע שמנת חמוצה תנובה
- 1 1/2 כוסות 210) גרם) קמח תופח
- 1/2 כפית מלח
- 1 תפוז נקי, חצוי
- 1/2 כוס מים
- 2 כפות סוכר
- אבקת סוכר
הוראות הכנה:
-
01.
מבשלים את הבטטה על קליפתה עד שהיא רכה. קולפים ומועכים במזלג. מודדים 1 כוס מחית (אם נותרה מחית מצרפים למרק או לחביתה). מחממים את התנור ל-180 מעלות ומשמנים את התבנית.
-
02.
שמים בקערה את החמאה והסוכר וטורפים. מוסיפים את הביצים, קליפת התפוז והשמנת החמוצה וטורפים. מוסיפים את כוס מחית הבטטה ומערבבים. מוסיפים את הקמח והמלח ומערבבים. יוצקים את העיסה לתבנית ואופים כ 40 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
טיימר מופעל
-
03.
מצננים והופכים את העוגה על צלחת הגשה. בוזקים על דפנות העוגה אבקת סוכר.
-
04.
פורסים חצי תפוז לפרוסות דקות וחותכים את הפרוסות לרבעים. שמים בסיר עם המים והסוכר וסוחטים לסיר את מחצית התפוז השניה. מבשלים כ 7-8 דקת עד שהרוטב הצטמצם הסמיך מעט והתפוז רך. מניחים תפוזים וסירופ על העוגה המצוננת ומגישים.