סופלה שוקולד מושחת
אם אתם מאלה שמאמינים שאין דבר כזה מתוק מידי, זה בשבילכם – מתכון סופלה שוקולד מושחת על בסיס בצק פריך במילוי שוקולד מריר וחמאה.

המרכיבים ל 6 מנות:
- 1/2 חבילה (של 900 גרם) בצק פריך מרודד למאפים מתוקים
- אבקת סוכר, לקישוט
- 250 גרם שוקולד מריר
- 200 גרם חמאה
- 6 חלמונים
- 2/3 כוס (130 גרם)סוכר
- 6 חלבונים
- 4 כפות (40 גרם) קמח
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור מראש לחום בינוני (175 צ.).
-
02.
מרפדים את התבנית כולל הדפנות, בבצק ומשהים במקרר בזמן הכנת המילוי.
-
03.
הכנת המילוי: ממיסים את השוקולד והחמאה בקערה המונחת על סיר ובו מים רותחים (בן מארי).
-
04.
מקציפים בקערה נפרדת את החלמונים עם 1/2 כוס סוכר (100 גרם) עד לקבלת קצף תפוח ובהיר. מוסיפים את השוקולד לקצף בתנועות קיפול.
-
05.
מקציפים את החלבונים לקצף יציב ומוסיפים בהדרגה את שארית הסוכר.
-
06.
מוסיפים את תערובת השוקולד ואת הקמח לקצף החלבונים בתנועות קיפול.
-
07.
יוצקים את התערובת על תחתית הבצק המצוננת, ואופים 35 דקות.
טיימר מופעל
-
08.
מצננים בטמפרטורת החדר ולאחר מכן מאחסנים במקרר ל – 24 שעות.
-
09.
מפזרים אבקת סוכר ומגישים קר.אוהבים סופלה? אתם חייבים לנסות את המתכוןסופלה במיקרו>>