מתכון סופלה גבינה מעולה | השף הלבן

סופלה גבינה מעולה

סופלה מהסרטים

מאת: מיטל ריזגן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
סופלה גבינה מעולה

המרכיבים ל 6 יחידות:

  • 400 גרם גבינה לבנה 9% של תנובה
  • 100 גרם גבינת כנען של השף הלבן
  • 3 ביצים מופרדות
  • 1/2 מיכל שמנת חמוצה 15% של תנובה
  • 1/4 כוס קורנפלור
  • 3/4 כוס סוכר
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 1 כפית גרידת לימון
לשימון התבניות:
  • חמאה מומסת ומעט סוכר
לקישוט:
  • שמנת מתוקה להקצפה 32% של השף הלבן
  • תותים חצויים לרבעים

הוראות הכנה:

  • 01.

     מניחים תבנית עם מים רותחים בתחתית התנור. מחממים ל-200 מעלות.

  • 02.

    מקציפים בקערת המיקסר את החלבונים עם מחצית מכמות הסוכר לקצף יציב.

  • 03.

    בקערה נוספת מערבבים את הגבינות, חלמונים, שמנת חמוצה, יתרת הסוכר, סוכר וניל, קורנפלור לתערובת אחידה וחלקה.

  • 04.

    מעבירים את הקצף לקערת הגבינה בתנועות קיפול עדינות (עדיף לבצע בשני שלבים).

  • 05.

    מוסיפים את גרידת הלימון ומקפלים בעדינות.

  • 06.

    משמנים את התבניות בעזרת חמאה מומסת ומפזרים מעט סוכר מסביב לדפנות.

  • 07.

    יוצקים התערובת עד לגובה 3/4 מהתבניות.

  • 08.

    מכניסים לתנור ואופים כ-12 דקות עד לזהבה קלה ואז מורידים את המעלות ל-150 ואופים עוד כ-20-25 דקות עד להתייצבות. בקערת המיקסר מקציפים שמנת מתוקה ללא סוכר לקבלת קצפת.

    טיימר מופעל
    00:12:00
  • 09.

    מניחים כל סופלה בצלוחית קטנה. מניחים מעט תותים חצויים לרבעים וכף גדושה של קצפת ליד.

הכנת? כאן מדרגים
(217)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.