עוגת סולת וקרם שמנת - מאת השפית נטלי לוין | השף הלבן

לילות ביירות: עוגת סולת וקרם שמנת

העוגה האהובה בגרסת שבועות חגיגית מיוחדת. נטלי לוין עם מתכון קלאסי לעוגת הסולת המושלמת – בשדרוג של קרם עשיר עם שמנת ומסקרפונה

מאת: נטלי לוין
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
מתכון עוגת סולת וקרם שמנת
צילום: דן פרץ עיצוב: נורית קריב

המרכיבים ל 16 מנות:

לפודינג הסולת:
  • 3/4 2 כוסות (700 מ"ל) חלב תנובה 3%
  • 50 גרם חמאת תנובה
  • 1/4 כפית מלח
  • 2 כפות (20 גרם) סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כוס + 2 כפות (160 גרם) סולת
  • 12-10 טיפות מי זאהר או מי פריחת הדרים
לקרם השמנת:
  • 1 גביע (250 גרם) מסקרפונה "השף הלבן" בטמפרטורת החדר
  • 5 כפות (50 גרם) אבקת סוכר
  • 2 כפות (20 גרם) אבקת אינסטנט פודינג וניל
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 מכלים (500 מ"ל) שמנת להקצפה 38% השף הלבן - קרה מאוד
לסירופ:
  • 1/4 1 כוסות (250 גרם) סוכר
  • 1 כוס (240 מ"ל) מים
  • קליפה מגוררת מ-1 לימון או תפוז
  • מיץ מ-1/2 לימון או תפוז
  • 12-10 טיפות מי זאהר או מי פריחת הדרים
להגשה:
  • 100-80 גרם פיסטוקים קלויים קצוצים גס או כל אגוז אחר שאוהבים
גודל תבנית: תבנית ריבועית בגודל 20X20 או תבנית עגולה

הוראות הכנה:

  • 01.

    משמנים את התבנית היטב.

  • 02.

    שמים בסיר את החלב, החמאה, המלח, הסוכר ותמצית הווניל ומביאים לרתיחה.

  • 03.

    מוסיפים את הסולת, מערבבים ומבשלים עד להבה בינונית, עד שהעיסה מסמיכה.

  • 04.

    מסירים מהאש, מוסיפים מי זאהר (או מי פריחת הדרים) ומערבבים. מעבירים לתבנית ומיישרים לשכבה אחידה.

  • 05.

    מעבירים למקרר לשעה לפחות, עד שהעיסה יציבה וצוננת.

  • 06.

    קרם השמנת: שמים בקערת המערבל את המסקרפונה, אבקת הסוכר, אבקת הפודינג ותמצית הווניל ומקציפים במהירות בינונית לקרם אחיד. מעלים את מהירות המערבל למהירות גבוהה ומזלפים פנימה את השמנת בזרם דק. ממשיכים להקציף, עד שמתקבל קרם אחיד ויציב מאוד.

  • 07.

    יוצקים את הקרם על שכבת פודינג הסולת ומיישרים. מעבירים למקרר ל-4-3 שעות לפחות.

  • 08.

    הסירופ: שמים בסיר את הסוכר, המים, הקליפה ומיץ הלימון ומביאים לרתיחה חזקה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים 12-8 דקות, עד שהסירופ מסמיך. מסירים מהכיריים ומניחים לצינון.

    טיימר מופעל
    00:08:00
  • 09.

    כשהסירופ מגיע לטמפרטורת החדר מוסיפים את מי הזאהר (או מי פריחת ההדרים) ומערבבים. שומרים בצד.

  • 10.

    להגשה: חותכים את העוגה לריבועים ומעבירים לצלחות הגשה. מפזרים מעל לכל פרוסה פיסטוקים (או אגוזים אחרים) בנדיבות, ויוצקים 3-2 כפיות סירופ. מגישים.

  • 11.

    בתאבון!

הכנת? כאן מדרגים
(52)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.