טארט פירות עם קרם פטיסייר-מסקרפונה
רוצים להרשים את האורחים? בואו להכין את המתכון של רון יוחננוב לטארט פירות יפהפה עם קרם פטיסייר מסקרפונה שכולם ירצו לצלם לאינסטגרם
המרכיבים ל1:
- 100 גרם אבקת סוכר
- 200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
- 300 גרם קמח
- קורט מלח
- כפית תמצית וניל
- 1/4 כוס חלב תנובה
- 1 כוס חלב תנובה
- 1 כפית תמצית וניל איכותית
- 1/2 כוס סוכר
- 2 חלמונים
- 2 כפות גדושות קורנפלור
- 30 גרם חמאה קרה
- 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה 38% "השף הלבן"
- 1 מיכל (250 גרם) מסקרפונה "השף הלבן"
- 100 גרם אבקת סוכר
- תותים טריים חתוכים
- פרחים אכילים (לא חובה)
הוראות הכנה:
-
01.
לבצק הפריך: במיקסר או מעבד מזון מעבדים את הסוכר, החמאה, החלב והמלח עד השתלבות מלאה.
-
02.
מוסיפים את הקמח וממשיכים לעבד לקבלת בצק אחיד - תהליך של כמה שניות. לא לעבד יותר מידי.
-
03.
עוטפים בניילון נצמד את הבצק ומכניסים למקרר למנוחה של חצי שעה עד שעה.
-
04.
מוציאים את הבצק, מחלקים ל-2 חלקים שווים ומרדדים כל אחד לעלה בעובי אחיד ככל האפשר (תיעזרו בקמח אם צריך).
-
05.
מניחים את הבצק בתבנית, מרפדים את תבנית הטארט ונפטרים מהשוליים. מעבירים למקפיא לחצי שעה.
-
06.
מניחים על הבצק נייר אפייה ומניחים עליו משקולות אפייה או קטניות. אופים 15 דקות.
טיימר מופעל
-
07.
מסירים את המשקולות ואופים עוד 10-8 דקות, עד שהקלתית מזהיבה.
טיימר מופעל
-
08.
לקרם פטיסייר-מסקרפונה: יוצקים כוס חלב לקלחת או סיר בינוני ומביאים לסף רתיחה על אש בינונית - שימו לב לא להגיע לרתיחה רק חימום קל. מוסיפים כפית של תמצית וניל וחצי כוס סוכר ומערבבים
-
09.
בקערית נפרדת מרבבים את החלמונים עם הקורנפלור, מוסיפים כף של חלב קר וטורפים היטב למשחה חלקה ואחידה.
-
10.
את המשחה מוזגים לאט את החלב החם, וטורפים היטב עד להטמעה של התערובת.
-
11.
מביאים לרתיחה קלה (עד הבועה הראשונה) ומיד מורדים מהאש
-
12.
מוסיפים את החמאה, ממשיכים לטרוף בעזרת מטרפה כמה דקות שהתערובת תתקרר מעט והמרקם סמיך.
-
13.
עוטפים את הקרם בניילון נצמד, צמוד לקרם עצמו כדי שלא יווצר עליו קרום, ומעבירים למקרר להתייצבות לכמה שעות.
-
14.
מעבירים את קרם הפטיסייר המוכן והמקורר למיקסר עם וו גיטרה, מעבדים מעט את הקרם ופותחים אותו.
-
15.
בקערת מיקסר עם וו הקצפה מוסיפים שמנת להקצפה ומסקרפונה, ומקציפים היטב את הקצפת.
-
16.
מקפלים את הקצפת לתוך קערת הקרם פטיסייר, בעדינות בעזרת לקקן, עד שמתקבל קרם חלק ואחיד
-
17.
להרכבת הטארט: ממלאים את הקלתית האפויה בקרם פטיסייר בצורת ספירלה או בעזרת כף.
-
18.
מקשטים את הטארט בתותים טריים.
-
19.
שומרים בקירור עד להגשה.
-
20.
בתאבון!