מתכון בומב טירמיסו | השף הלבן

בומב טירמיסו

טירמיסו, הקינוח הקלאסי, בגירסה קלה להכנה וטעימה במיוחד. השילוב בין הקפה והאמרטו הוא דבר שלא ניתן לוותר עליו

מאת: חן בהט
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
בומב טירמיסו

המרכיבים ל10-12:

  • 400 מ"ל מים
  • 3 כפות ברנדי
  • 200 ג' סוכר
  • כוס קפה אספרסו
  • 400 ג שמנת מתוקה
  • 650 ג מסקרפונה קולקשן
  • 5 חלמונים
  • כפית תמצית וניל
  • כף ליקר אמרטו או ליקר בסגנון
  • אבקת קקאו לפיזור מעל

הוראות הכנה:

  • 01.

    אופן ההכנהף

  • 02.

    מקציפים במיקסר שמנת מתוקה לקבלת קצפת יציבה.

  • 03.

    מוסיפים את המסקרפונה וממשיכים להקציף במהירות גבוהה עד לקבלת קרם יציב.

  • 04.

    שמים במקרר לצינון.

  • 05.

    מכינים את תערובת הקפה, שמים בקערה מים, ברנדי, 40 ג סוכר ואספרסו עד שהסוכר נמס.

  • 06.

    מקציפים את החלמונים עם יתרת הסוכר במהירות גבוהה עד לקבלת קציפה בהירה. מוסיפים את תמצית הוניל והליקר שבחרנו תוך כדי הקצפה. ממשיכים להקציף עוד כ10 דק עד לקצף אוורירי תפוח.

  • 07.

    מאחדים את התערובות- מוסיפים את תערובת המסקרפונה לקצף החלמונים ומקציפים עד לקבלת קרם אחיד.

  • 08.

    אפשרות 1: בבומב: שמים חצי מכמות התערובת בתבנית.

  • 09.

    טובלים את הבישקוטים בתערובת הקפה ומסדרים על פני תערובת הגבינה. שופכים את מה שנותר מתערובת הגבינה ועליה שכבת בישקוטים נוספת.

  • 10.

    שמים בפריזר להקפאה של הבומב. כשמוציאים מפזרים אבקת קקאו. 10 אפשרות 2: בבומב: טובלים את הבישקוטים ומסדרים בדפנות הבומב.

  • 11.

    שופכים שלושה רבעים מתערובת הגבינה.

  • 12.

    מסדרים מעל את הבישקוטים הנותרים.

  • 13.

    שופכים את רבע התעורבת הנותר.

  • 14.

    מכניסים להקפאה להתייצבות הבומב.

  • 15.

    לפני ההגשה מפזרים אבקת קקאו

הכנת? כאן מדרגים
(85)