בומב טירמיסו
טירמיסו, הקינוח הקלאסי, בגירסה קלה להכנה וטעימה במיוחד. השילוב בין הקפה והאמרטו הוא דבר שלא ניתן לוותר עליו
המרכיבים ל10-12:
- 400 מ"ל מים
- 3 כפות ברנדי
- 200 ג' סוכר
- כוס קפה אספרסו
- 400 ג שמנת מתוקה
- 650 ג מסקרפונה קולקשן
- 5 חלמונים
- כפית תמצית וניל
- כף ליקר אמרטו או ליקר בסגנון
- אבקת קקאו לפיזור מעל
הוראות הכנה:
-
01.
אופן ההכנהף
-
02.
מקציפים במיקסר שמנת מתוקה לקבלת קצפת יציבה.
-
03.
מוסיפים את המסקרפונה וממשיכים להקציף במהירות גבוהה עד לקבלת קרם יציב.
-
04.
שמים במקרר לצינון.
-
05.
מכינים את תערובת הקפה, שמים בקערה מים, ברנדי, 40 ג סוכר ואספרסו עד שהסוכר נמס.
-
06.
מקציפים את החלמונים עם יתרת הסוכר במהירות גבוהה עד לקבלת קציפה בהירה. מוסיפים את תמצית הוניל והליקר שבחרנו תוך כדי הקצפה. ממשיכים להקציף עוד כ10 דק עד לקצף אוורירי תפוח.
-
07.
מאחדים את התערובות- מוסיפים את תערובת המסקרפונה לקצף החלמונים ומקציפים עד לקבלת קרם אחיד.
-
08.
אפשרות 1: בבומב: שמים חצי מכמות התערובת בתבנית.
-
09.
טובלים את הבישקוטים בתערובת הקפה ומסדרים על פני תערובת הגבינה. שופכים את מה שנותר מתערובת הגבינה ועליה שכבת בישקוטים נוספת.
-
10.
שמים בפריזר להקפאה של הבומב. כשמוציאים מפזרים אבקת קקאו. 10 אפשרות 2: בבומב: טובלים את הבישקוטים ומסדרים בדפנות הבומב.
-
11.
שופכים שלושה רבעים מתערובת הגבינה.
-
12.
מסדרים מעל את הבישקוטים הנותרים.
-
13.
שופכים את רבע התעורבת הנותר.
-
14.
מכניסים להקפאה להתייצבות הבומב.
-
15.
לפני ההגשה מפזרים אבקת קקאו