מתכון באבא רום (עוגת סברינה) | השף הלבן

באבא רום (עוגת סברינה)

טעים ומושקע

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קשה רמת מיומנות
באבא רום (עוגת סברינה)

המרכיבים ל 10 מנות:

  • 270 גרם קמח (21/2 כוסות+ 2 כפות)
  • 5 גרם שמרים יבשים (1 כפית)
  • 25 גרם סוכר (2 כפות)
  • 4 ביצים L
  • 90 מ"ל חלב 3% תנובה (1/4 כוס +2 כפות)
  • 7 גרם מלח (3/4 כפית)
  • 60 גרם חמאת תנובה מומסת לא חמה
לסירופ:
  • 1 ליטר מים
  • 600 גרם סוכר (3 כוסות)
  • 300 מ"ל רום איכותי (11/4 כוס)

הוראות הכנה:

  • 01.

    בקערה מערבבים את הביצים עם החלב.

  • 02.

    מערבבים בעזרת וו לישה במיקסר את הקמח, השמרים והסוכר במהירות איטית. מוסיפים כמחצית מתערובת הביצים והחלב, להמשיך לערבב במהירות איטית כ-4 דקות. מוסיפים מלח ולעבד עוד 2 דקות במיקסר. להוסיף את החמאה בהדרגה ומיד אחריה את שארית הנוזלים. להמשיך לערבב עד קבלת בצק אחיד. מכסים את הכלי בניילון נצמד ונתפיח עד הכפלת נפח הבצק.

    טיימר מופעל
    00:04:00
  • 03.

    לשמן ולקמח את תבנית העוגה, שופכים את הבצק לתבנית. ונבצע התפחה שניה, עד שהבצק ימלא את כל הכלי.

  • 04.

    אופים בחום של 170 מעלות כ40-45 דקות.

    טיימר מופעל
    00:45:00
  • 05.

    מוציאים מהתבנית ולתת לעוגה לעמוד בטמפ' חדר לפחות 3 ימים על רשת כדי שתתייבש היטב

  • 06.

    להכנת הסירופ: מרתיחים מים וסוכר, להוריד מהאש ומוסיפים את הרום. מניחים את העוגה בתוך קערה עמוקה וגדולה, כדי שיהיה לה מקום להתנפח לפחות פי

  • 07.

    5, שופכים על העוגה את הסירופ. לאחר שעה בסירופ הופכים את העוגה, בזהירות, לתוך קערה עמוקה נוספת. וחוזר חלילה לפחות פעמים.

  • 08.

    הגשה: מניחים את העוגה על צלחת הגשה, להגיש עם קצפת *הסירופ חייב להיות חם כאשר שופכים אותו מעל העוגה, לכן רצוי להכין רק כאשר מוכנים לשפוך על העוגה.

הכנת? כאן מדרגים
(328)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.