עוגת שמנת פירורים של פעם ללא אפייה
לפעמים, הכי כיף וטעים לחזור לקלאסיקה! מתכון לעוגת גבינה ופירורים בגרסה חדשה של נטלי לוין מתוך חוברת שבועות. מתכון נוסטלגי שבלעדיו החג לא יהיה אותו הדבר
המרכיבים ל 12-16 מנות:
- 2 שרוולים (300 גרם) ביסקוויטים בטעם וניל
- 150 גרם חמאת תנובה מומסת
- 2 גביעים (400 מ"ל) שמנת של פעם 27%
- 2 גביעים (400 מ"ל) שמנת חמוצה 15%
- 1/2 1 שקיות (150 גרם) אבקת סוכר
- 1 חבילה (80 גרם) אבקת אינסטנט פודינג וניל
- 1 כפית תמצית וניל
- 2 מכלים (500 מ"ל) שמנת להקצפה 38% השף הלבן - קרה
- אבקת סוכר
הוראות הכנה:
-
01.
שכבת הבסיס והפירורים: משמנים את התבנית. שמים בקערת מעבד המזון את הביסקוויטים וטוחנים לאבקה. מוסיפים את החמאה המומסת ומעבדים לתערובת במרקם חול רטוב.
-
02.
מעבירים מחצית מהכמות לתבנית ומהדקים היטב לבסיס (את יתרת הפירורים שומרים בצד). מעבירים למקפיא ל-30 דקות, להתייצבות.
טיימר מופעל
-
03.
המלית: שמים בקערה גדולה את שני סוגי השמנת החמוצה, אבקת הסוכר, אבקת הפודינג ותמצית הווניל וטורפים לקרם אחיד.
-
04.
שמים בקערת המערבל את השמנת להקצפה ומקציפים לקצפת יציבה.
-
05.
מערבבים בתנועות קיפול את הקצפת לתוך תערובת השמנת החמוצה, עד שמתקבלת עיסה אחידה ויציבה.
-
06.
יוצקים את העיסה על הבסיס ומיישרים את החלק העליון באמצעות פלטה. מעבירים למקפיא ל-6 שעות לפחות, עד שהיא קפואה לחלוטין.
-
07.
ההגשה: מעבירים את העוגה למקרר לשעתיים לפחות, להפשרה.
-
08.
מפזרים את יתרת הפירורים בחלק העליון, באופן אחיד, ובוזקים מלמעלה את אבקת הסוכר.
-
09.
מגישים לצד תותים טריים וקצפת.
-
10.
בתאבון!
הידעת?
הקטע עם עוגות הוא שלא משנה כמה מתכונים נכיר ונכין באופן תדיר, אף פעם לא יהיו לנו מספיק מתכונים לעוגות. תמיד אפשר לצרף מתכון חדש ומפתיע לרפרטואר הקולינרי שלנו ולהפתיע את בני המשפחה עם עוגה חדשה ומקורית. אם גם אתם מחפשים כל הזמן מתכונים חדשים לעוגות מפנקות, יש לכם מזל. מתכון לעוגת גבינה ופירורים בגרסה חדשה של נטלי לוין מתוך חוברת שבועות. מתכון נוסטלגי שבלעדיו החג לא יהיה אותו הדבר. לפעמים, הכי כיף וטעים לחזור לקלאסיקה! מתכון לעוגת גבינה ופירורים בגרסה חדשה של נטלי לוין מתוך חוברת שבועות. מתכון נוסטלגי שבלעדיו החג לא יהיה אותו הדבר.