מתכון לעוגת גבינה פירורים פתי בר בטעם הטוב והמוכר
עוגת גבינה קלאסית בטעם המוכר, מתאימה מאוד לארוחת חג בשבועות

המרכיבים ל 20:
- 150 גרם פתי בר אסם - שבורים גס
- 25 גרם חמאה
- 1 כף סוכר
- 1 כוס חלב
- 1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
- 1 כף גדושה סוכר
- 200 גרם גבינה לבנה 9%
- קליפת תפוז מגורדת גס
- 3 כפות אבקת פודינג אינסטנט וניל אסם
הוראות הכנה:
-
01.
אופן ההכנה (בסיס העוגה):
-
02.
ממיסים במחבת את החמאה, מוסיפים סוכר ופתי בר אסם.
-
03.
מערבבים על אש נמוכה עד לקבלת תערובת אחידה ומצננים לטמפרטורת החדר.
-
04.
מחממים בסיר את החלב ומסירים מהאש רגע לפני שהוא רותח. יוצקים לסיר החלב את תערובת החמאה והפתי בר ומערבבים.
-
05.
יוצקים לתבנית כך שייווצר בסיס עוגה אחיד. הכנתמילוי הגבינה :
-
06.
מניחים בקערת המיקסר את השמנת המתוקה והסוכר ומקציפים עד לקבלת קצפת רכה.
-
07.
יוצקים לקערת הקצפת את הגבינה הלבנה, גרידת התפוז ואבקת פודינג הווניל, וממשיכים להקציף במהירות בינונית עד לקבלת קצפת יציבה.
-
08.
יוצקים את מילוי הגבינה מעל לבסיס העוגה ומשטחים.
-
09.
נותנים לעוגה לנוח במקרר לשעתיים ומגישים.