עוגת גבינה של פעם – מתכון לעוגת גבינה אפויה קלאסית | השף הלבן

עוגת גבינה של פעם

עוגת גבינה אפויה ביתית, כמו שהיו מכינים פעם – מוקפת בצק, בלי שמנת, בלי קצפת ובלי עיטורים, אבל עם המון טעם משובח. כדאי להכין לחג השבועות או לסוף השבוע הקרוב

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
עוגת גבינה של פעם

המרכיבים ל12 מנות:

  • ½1 כוסות קמח
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • קורט מלח
  • ¼ כוס סוכר
  • 100 גרם חמאת "תנובה" קרה חתוכה לקוביות
  • קליפה מגוררת מלימון שלם
  • 1 ביצה
  • ½ כפית תמצית וניל
  • 2-1 כפות מיץ לימון סחוט טרי
למלית:
  • 250 גרם גבינת כנען "השף הלבן"
  • 500 גרם גבינה לבנה 5% "תנובה"
  • 1 כוס סוכר
  • 50 גרם חמאת "תנובה" רכה מאוד
  • 2 כפות קורנפלור
  • 3 ביצים גדולות מופרדות לחלבון וחלמון
  • 2 כפיות תמצית וניל
גודל תבנית: תבנית קפיצית עגולה בקוטר 24 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    מכינים את הבצק: מנפים למכל של מעבד המזון קמח, אבקת אפייה ומלח. מוסיפים סוכר, חמאה וקליפת לימון מגוררת, ומעבדים בפולסים לתערובת פירורית עדינה.

  • 02.

    טורפים את הביצה עם תמצית הווניל, ומוסיפים למכל יחד עם כף מיץ לימון. מעבדים לבצק אחיד שמתאסף מסביב ללהבים - מוסיפים עוד ממיץ הלימון לפי הצורך, כדי לקבל בצק רך אבל לא דביק.

  • 03.

    משמנים היטב את התבנית, ומרפדים את תחתיתה בנייר אפייה.

  • 04.

    משטחים את הבצק על התחתית ועל הדפנות עד למרחק 1 ס"מ מהשפה (מקפידים על עובי שכבה אחיד גם בחיבור בין הבסיס לדפנות).

  • 05.

    דוקרים את התחתית במזלג במספר מקומות, ומכניסים את התבנית למקפיא ל־15 דקות.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 06.

    מחממים את התנור לחום בינוני גבוה (200 מעלות), כשתבנית מתכת שטוחה מושחלת במדף השני מלמטה.

  • 07.

    מכינים את המלית: מערבלים יחד במעבד המזון גבינת כנען, גבינה לבנה ו־¾ כוס סוכר לתערובת חלקה מאוד. (כדי להבטיח מרקם חלק, חייבים לערבל את הגבינות במעבד מזון או בממחה. מיקסר לא יעשה את העבודה. אין צורך לרחוץ את המכל בין הכנת הבצק להכנת המלית.)

  • 08.

    מוסיפים את החמאה הרכה ומערבלים היטב. מוסיפים קורנפלור, חלמונים, תמצית וניל ומיץ לימון ומערבלים לתערובת חלקה ואחידה.

  • 09.

    מקציפים את חלבוני הביצים לקצף יציב בקערה גדולה. מוסיפים את רבע כוס הסוכר הנותרת בהדרגה, תוך הקצפה, וממשיכים להקציף לקצף גמיש ומבריק.

  • 10.

    יוצקים את תערובת הגבינה לקערת הקצף, ומאחדים אותה עם הקצף בתנועות קיפול במרית.

  • 11.

    מוציאים את קלתית הבצק מהמקפיא, ויוצקים לתוכה את תערובת הגבינה. מטלטלים מעט את התבנית, כדי לפלס את פני הגבינה.

  • 12.

    מניחים את התבנית העגולה על התבנית החמה שבתנור. סוגרים את דלת התנור, ומנמיכים את חום התנור לבינוני נמוך (160 מעלות). אופים במשך 50-45 דקות, עד ששולי הבצק מזהיבים, שולי העוגה יציבים והמרכז עדיין רוטט מעט.

    טיימר מופעל
    00:45:00
  • 13.

    מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בתנור הכבוי למשך 30 דקות. מוציאים את העוגה מהתנור ומצננים על רשת מתכת. מכסים ומכניסים למקרר למשך לילה לפחות (רצוי 24 שעות).

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 14.

    לפני ההגשה מנפים על העוגה אבקת סוכר, ומגישים לצד פירות טריים.

  • 15.

    בתאבון!

הכנת? כאן מדרגים
(1158)