עוגת גבינה ותפוחים שמתאימה לחגיגה אמיתית | השף הלבן

מתכון לעוגת גבינה ותפוחים

עוגת גבינה עם תפוחים במיוחד לשבועות

מאת: כוכבה מזרחי
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
מתכון לעוגת גבינה ותפוחים

המרכיבים ל 12 פרוסות/ תבנית 26:

מרכיבים:
  • לבצק:
  • 50 גרם מרגרינה (אפשר חמאה)
  • 1 ביצה
  • רבע כוס סוכר
  • 1 כף אבקת אפיה
  • 3/4 כוס קמח
לקרם הגבינה
  • 500 גרם גבינה 9%
  • 3 ביצים מופרדות
  • 2 כפות קורנפלור
  • 1 כף שמנת חמוצה (יש לשמור את השמנת הנותרת לציפוי ואת הגביע)
  • תמצית וניל
  • חצי כוס סוכר
למלית התפוחים:
  • אחד וחצי קילו תפוחים
  • 2 כפיות קינמון
  • חצי כוס סוכר
לציפוי:
  • 1 כף סוכר
  • 1 שקית סוכר וניל

הוראות הכנה:

  • 01.

     מערבבים את כל חומרי הבצק, מרפדים תבנית 26, אופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות עד שהבצק מזהיב

  • 02.

    מפרדים ביצים

  • 03.

    מערבבים ביחד את כל החומרים של קרם הגבינה חוץ מהחלבונים

  • 04.

    בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים ומקפלים אותם קלות לתוך תערובת הגבינה

  • 05.

    מקלפים את התפוחים וחותכים אותם לפלחים

  • 06.

    מעבירים לסיר עם הקינמון והסוכר ומבשלים על האש קטנה עד שהתפוחים מתרככים

  • 07.

    מסננים כדי להוציא נוזלים מיותרים ומקררים

  • 08.

    מפזרים את התפוחים על הבצק האפוי חלקית

  • 09.

    יוצקים מעליהם את קרם הגבינה

  • 10.

    אופים בתנור שחומם מראש לחום נמוך של 150 מעלות כשעה או עד שהעוגה מתייצבת

  • 11.

    מערבבים את החומרים לציפוי ומורחים על העוגה. מחזירים לתנור 

  • 12.

    מכבים את האש ומשאירים את העוגה בתנור עד שתתקרר

הכנת? כאן מדרגים
(45)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.