עוגת גבינה ותפוחים שמתאימה לחגיגה אמיתית | השף הלבן

מתכון לעוגת גבינה ותפוחים

עוגת גבינה עם תפוחים במיוחד לשבועות

מאת: כוכבה מזרחי
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
מתכון לעוגת גבינה ותפוחים

המרכיבים ל12 פרוסות/ תבנית 26:

מרכיבים:
  • לבצק:
  • 50 גרם מרגרינה (אפשר חמאה)
  • 1 ביצה
  • רבע כוס סוכר
  • 1 כף אבקת אפיה
  • 3/4 כוס קמח
לקרם הגבינה
  • 500 גרם גבינה 9%
  • 3 ביצים מופרדות
  • 2 כפות קורנפלור
  • 1 כף שמנת חמוצה (יש לשמור את השמנת הנותרת לציפוי ואת הגביע)
  • תמצית וניל
  • חצי כוס סוכר
למלית התפוחים:
  • אחד וחצי קילו תפוחים
  • 2 כפיות קינמון
  • חצי כוס סוכר
לציפוי:
  • 1 כף סוכר
  • 1 שקית סוכר וניל

הוראות הכנה:

  • 01.

     מערבבים את כל חומרי הבצק, מרפדים תבנית 26, אופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות עד שהבצק מזהיב

  • 02.

    מפרדים ביצים

  • 03.

    מערבבים ביחד את כל החומרים של קרם הגבינה חוץ מהחלבונים

  • 04.

    בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים ומקפלים אותם קלות לתוך תערובת הגבינה

  • 05.

    מקלפים את התפוחים וחותכים אותם לפלחים

  • 06.

    מעבירים לסיר עם הקינמון והסוכר ומבשלים על האש קטנה עד שהתפוחים מתרככים

  • 07.

    מסננים כדי להוציא נוזלים מיותרים ומקררים

  • 08.

    מפזרים את התפוחים על הבצק האפוי חלקית

  • 09.

    יוצקים מעליהם את קרם הגבינה

  • 10.

    אופים בתנור שחומם מראש לחום נמוך של 150 מעלות כשעה או עד שהעוגה מתייצבת

  • 11.

    מערבבים את החומרים לציפוי ומורחים על העוגה. מחזירים לתנור 

  • 12.

    מכבים את האש ומשאירים את העוגה בתנור עד שתתקרר

הכנת? כאן מדרגים
(44)