מתכון לעוגת גבינה ותותים כשרה לפסח
עוגת גבינה כשרה לפסח שכולם מחכים לה כל שנה
המרכיבים ל20 מנות:
- 1/2 כוס קמח תופח כשר לפסח
- 1/4 כוס מים
- 3 ביצים
- 3/4 כוס סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
- 2 שמנות להקצפה של השף הלבן
- 1 כוס חלב
- 1 פודינג וניל כשר לפסח
- 2 כפות סוכר
- 1 שקית סוכר וניל
- 500 מ"ל גבינת תנובה לבנה (עדיף 9%)
- 3 כפות סוכר
- 1 חבילת תותים טריים
- אופציונאלי - חבילת ג'לי בטעם תות
הוראות הכנה:
-
01.
הבסיס: מפרידים את הביצים.
-
02.
מקציפים את החלבון עם 1/4 כוס סוכר עד שהוא מתקשה.
-
03.
בקערה אחרת מקציפים את החלמון עם הסוכר עד שהוא מקבל צבע צהוב בהיר. לאחר מכן ממשיכים להקציף עם תמצית הוניל ולבסוף מוסיפים את הקמח והמים ומקציפים עוד דקה.
-
04.
מקפלים את החלבון לתוך הקערה שהקצפנו בה את החלמון ויתר המצרכים עד לקבלת תערובת אחידה.
-
05.
מעבירים את התערובת לתבנית של 28 ס"מ עגולה או לתבנית חד פעמית מלבנית בינונית לתנור שחומם ל-180 מעלות מראש.
-
06.
אופים במשך 20-25 דקות, עד שהעוגה משחימה מלמעלה.
טיימר מופעל
-
07.
מצננים את העוגה.
-
08.
המילוי: בקערה אחת מערבבים את הגבינה עם 3 כפות סוכר.
-
09.
בקערה שניה מקציפים את השמנות, הפודינג, החלב, סוכר הוניל ושתי כפות הסוכר עד לקבלת קצפת יציבה.
-
10.
מקפלים את הגבינה לתוך הקצפת עד לקבלת תערובת אחידה.
-
11.
הציפוי: פורסים את התותים לפרוסות ומניחים אותם על העוגה.
-
12.
אופציונאלי: מכינים ג'לי בטעם תות ושופכים בעדינות עם כף על התותים.