עוגת מסקרפונה קוקוס ואננס ללא גלוטן | השף הלבן

עוגת מסקרפונה קוקוס ואננס ללא גלוטן

עוגה בחושה עסיסית ונהדרת. רוצים לגוון? במקום אננס השתמשו בקוביות אפרסק, בננה או פירות יער. העוגה מתאימה מאוד לאירוח!

מאת: נעמה רן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוגת מסקרפונה קוקוס ואננס ללא גלוטן
צילום: נעמה רן עיצוב: נעמה רן

המרכיבים ל8-10:

  • 50 גרם חמאת תנובה רכה
  • 1/2 קופסה (125 גרם) גבינת מסקרפונה השף הלבן
  • 1/2 כוס חלב "תנובה"
  • 1/2 כוס + 1 כף סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 ביצים גדולות טרופות
  • 1/4 כוס שקדים טחונים
  • 1/2 כוס קמח תפוחי אדמה
  • 2 כפות שבבי קוקוס
  • 1/4 כוס קמח קוקוס (להשיג במדף הקמחים המיוחדים או הללא גלוטן בסופר או בחנויות מתמחות)
  • 1 כפית אבקת אפיה
  • 1/2 כפית סודה לשתיה
  • קורט מלח
  • 1/2 כוס קוביות קטנות של אננס טרי או סנפרוסט מופשר
לציפוי:
  • 1/2 קופסה (125 גרם) גבינת מסקרפונה השף הלבן
  • 1/4 כוס חלב "תנובה"
  • 1 כף אבקת סוכר
  • 2 כפות פיסטוק קצוץ
גודל תבנית: תבנית עגולה בקוטר 22-24 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית.

  • 02.

    טורפים חמאה, מסקרפונה וסוכר במיקסר או במעבד מזון. מוסיפים ביצים וטורפים לעיסה אחידה.  

  • 03.

    בקערה נפרדת מערבבים שקדים, קמח תפו"א, קוקוס וקמח וקוקוס, אבקת אפיה, אבקת סודה ומלח לתערובת אחידה. מוסיפים לקערת הביצים ומערבבים.

  • 04.

    מוסיפים אננס ומערבבים בעדינות עד לפיזור אחיד.

  • 05.

    מעבירים אל התבנית את העיסה.

  • 06.

    אופים כ-25 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מצננים.

    טיימר מופעל
    00:25:00
  • 07.

    במעבד מזון או ידנית טורפים מסקרפונה, חלב ואבקת סוכר לקרם חלק. מורחים על העוגה, בוזקים פיסטוק ומגישים.

  • 08.

    בתאבון!

הכנת? כאן מדרגים
(14)