עוגת מסקרפונה קוקוס ואננס ללא גלוטן
עוגה בחושה עסיסית ונהדרת. רוצים לגוון? במקום אננס השתמשו בקוביות אפרסק, בננה או פירות יער. העוגה מתאימה מאוד לאירוח!
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: נעמה רן
עיצוב: נעמה רן
המרכיבים ל8-10:
- 50 גרם חמאת תנובה רכה
- 1/2 קופסה (125 גרם) גבינת מסקרפונה השף הלבן
- 1/2 כוס חלב "תנובה"
- 1/2 כוס + 1 כף סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
- 2 ביצים גדולות טרופות
- 1/4 כוס שקדים טחונים
- 1/2 כוס קמח תפוחי אדמה
- 2 כפות שבבי קוקוס
- 1/4 כוס קמח קוקוס (להשיג במדף הקמחים המיוחדים או הללא גלוטן בסופר או בחנויות מתמחות)
- 1 כפית אבקת אפיה
- 1/2 כפית סודה לשתיה
- קורט מלח
- 1/2 כוס קוביות קטנות של אננס טרי או סנפרוסט מופשר
לציפוי:
- 1/2 קופסה (125 גרם) גבינת מסקרפונה השף הלבן
- 1/4 כוס חלב "תנובה"
- 1 כף אבקת סוכר
- 2 כפות פיסטוק קצוץ
גודל תבנית: תבנית עגולה בקוטר 22-24 ס"מ
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית.
-
02.
טורפים חמאה, מסקרפונה וסוכר במיקסר או במעבד מזון. מוסיפים ביצים וטורפים לעיסה אחידה.
-
03.
בקערה נפרדת מערבבים שקדים, קמח תפו"א, קוקוס וקמח וקוקוס, אבקת אפיה, אבקת סודה ומלח לתערובת אחידה. מוסיפים לקערת הביצים ומערבבים.
-
04.
מוסיפים אננס ומערבבים בעדינות עד לפיזור אחיד.
-
05.
מעבירים אל התבנית את העיסה.
-
06.
אופים כ-25 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מצננים.
טיימר מופעל
-
07.
במעבד מזון או ידנית טורפים מסקרפונה, חלב ואבקת סוכר לקרם חלק. מורחים על העוגה, בוזקים פיסטוק ומגישים.
-
08.
בתאבון!
הכנת? כאן מדרגים