מתכון עוגת גזר עם צימוקים | השף הלבן

עוגת גזר עם צימוקים

כשרוצים פינוק מתוק ולא פרוע מידי, עוגת גזר היא האופציה המושלמת. לצד תה או קפה, לאירוח וגם לילדים

מאת: דניאל גרצמן
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוגת גזר

המרכיבים ל2 תבניות אנגלש קיק:

  • 2 כוסות קמח לבן בהיר או קמח כוסמין מלא (או חצי-חצי)
  • 1 שקית אבקת אפיה
  • כפית קינמון טחון
  • קורט מלח
  • כוס סוכר חום
  • 3 ביצים
  • כפית תמצית וניל
  • חצי כוס שמן
  • מיץ מתפוז אחד
  • 2 כוסות גזר מגורד (לא דחוס)
  • חצי כוס צימוקים (אני אוהבת את הכההים הקטנים)
  • 1 כוס פתיתי קוקוס טחון
  • שוקולד צ'יפס (לא חובה)

הוראות הכנה:

  • 01.

    מנפים לקערה קמח, אבקת אפייה, מלח וקינמון. מסיפים את הסוכר ומערבבים.

  • 02.

    מוסיפים לקערה את המרכיבים הרטובים, כולל הגזר, ומערבבים היטב.

  • 03.

    מוסיפים את הצימוקים  ואת הקוקוס – אפשר להוסיף גם שוקולד צ'יפס.

  • 04.

    משמנים 2 תבניות אינגליש קייק, ומחלקים ביניהן את התערובת .

  • 05.

    אופים במשך חצי שעה בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות, עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. (משך האפייה משתנה בהתאם לתנור - אני אופה בטוסטר אובן.)

הכנת? כאן מדרגים
(85)