עוגת גזר עם צימוקים
כשרוצים פינוק מתוק ולא פרוע מידי, עוגת גזר היא האופציה המושלמת. לצד תה או קפה, לאירוח וגם לילדים
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל2 תבניות אנגלש קיק:
- 2 כוסות קמח לבן בהיר או קמח כוסמין מלא (או חצי-חצי)
- 1 שקית אבקת אפיה
- כפית קינמון טחון
- קורט מלח
- כוס סוכר חום
- 3 ביצים
- כפית תמצית וניל
- חצי כוס שמן
- מיץ מתפוז אחד
- 2 כוסות גזר מגורד (לא דחוס)
- חצי כוס צימוקים (אני אוהבת את הכההים הקטנים)
- 1 כוס פתיתי קוקוס טחון
- שוקולד צ'יפס (לא חובה)
הוראות הכנה:
-
01.
מנפים לקערה קמח, אבקת אפייה, מלח וקינמון. מסיפים את הסוכר ומערבבים.
-
02.
מוסיפים לקערה את המרכיבים הרטובים, כולל הגזר, ומערבבים היטב.
-
03.
מוסיפים את הצימוקים ואת הקוקוס – אפשר להוסיף גם שוקולד צ'יפס.
-
04.
משמנים 2 תבניות אינגליש קייק, ומחלקים ביניהן את התערובת .
-
05.
אופים במשך חצי שעה בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות, עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. (משך האפייה משתנה בהתאם לתנור - אני אופה בטוסטר אובן.)
הכנת? כאן מדרגים