מתכון עוגת בננה ושמנת חמוצה | השף הלבן

עוגת בננה ושמנת חמוצה

עוגה בחושה קלילה ונימוחה, נהדרת כקינוח או לצד הקפה של הבוקר

מאת: נעמי אבליוביץ'
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוגת בננה ושמנת חמוצה
צילום: נעמי אבליוביץ' עיצוב: נעמי אבליוביץ'

המרכיבים לתבנית אינגליש קייק:

  • ¼ 1 כוסות (180 גרם) קמח
  • ½ כפית אבקת אפייה
  • ¾ כפית סודה לשתייה
  • ¼ כפית קינמון
  • 1 כפית מלח
  • 50 גרם חמאה של תנובה, רכה
  • ¾ כוס סוכר דמררה או לבן
  • 2 ביצים
  • ½ כפית תמצית וניל
  • 1 כף רום
  • ½ כוס שמנת חמוצה בטעם של פעם (27%) של תנובה
  • 2 בננות בשלות ביותר, מעוכות
  • 1 בננה בשלה, פרוסה לעיגולים

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-175 מעלות. משמנים ומקמחים תבנית אינגליש קייק, או מרפדים בנייר אפייה.

  • 02.

    בקערה גדולה, מניחים את הקמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה, קינמון, מלח ומערבבים היטב.

  • 03.

    בקערה של מיקסר או בעזרת מיקסר ידני, מערבלים את החמאה והסוכר לתערובת תפוחה ואוורירית. מוסיפים את הביצים ומערבלים היטב בין אחת לשניה. מוסיפים וניל, רום שמנת חמוצה ומערבלים.

  • 04.

    מקפלים את תערובת הקמח היבשה לתוך הבלילה, רק עד שמתקבלת תערובת אחידה, לא יותר.

  • 05.

    מוספים את הבננות המעוכות והפרוסות ומערבבים.

  • 06.

    מעבירים את הבלילה לתבנית ואופים כשעה או עד שקיסם שמחדירים במרכז העוגה יוצא יבש.

  • 07.

    מניחים להתקרר כ-10 דקות לפני שמוציאים את העוגה מהתבנית ומניחים על רשת לצינון מלא.

    טיימר מופעל
    00:10:00
הכנת? כאן מדרגים
(153)