עוגת בננה ושמנת חמוצה
עוגה בחושה קלילה ונימוחה, נהדרת כקינוח או לצד הקפה של הבוקר
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: נעמי אבליוביץ'
עיצוב: נעמי אבליוביץ'
המרכיבים לתבנית אינגליש קייק:
- ¼ 1 כוסות (180 גרם) קמח
- ½ כפית אבקת אפייה
- ¾ כפית סודה לשתייה
- ¼ כפית קינמון
- 1 כפית מלח
- 50 גרם חמאה של תנובה, רכה
- ¾ כוס סוכר דמררה או לבן
- 2 ביצים
- ½ כפית תמצית וניל
- 1 כף רום
- ½ כוס שמנת חמוצה בטעם של פעם (27%) של תנובה
- 2 בננות בשלות ביותר, מעוכות
- 1 בננה בשלה, פרוסה לעיגולים
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-175 מעלות. משמנים ומקמחים תבנית אינגליש קייק, או מרפדים בנייר אפייה.
-
02.
בקערה גדולה, מניחים את הקמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה, קינמון, מלח ומערבבים היטב.
-
03.
בקערה של מיקסר או בעזרת מיקסר ידני, מערבלים את החמאה והסוכר לתערובת תפוחה ואוורירית. מוסיפים את הביצים ומערבלים היטב בין אחת לשניה. מוסיפים וניל, רום שמנת חמוצה ומערבלים.
-
04.
מקפלים את תערובת הקמח היבשה לתוך הבלילה, רק עד שמתקבלת תערובת אחידה, לא יותר.
-
05.
מוספים את הבננות המעוכות והפרוסות ומערבבים.
-
06.
מעבירים את הבלילה לתבנית ואופים כשעה או עד שקיסם שמחדירים במרכז העוגה יוצא יבש.
-
07.
מניחים להתקרר כ-10 דקות לפני שמוציאים את העוגה מהתבנית ומניחים על רשת לצינון מלא.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים