מתכון עוגה בחושה עם דובדבנים | השף הלבן

עוגה בחושה עם דובדבנים

אין כמו עוגה בחושה ליד הקפה: מתכון לעוגת דובדבנים עם פירורים פריכים שהאורחים יאהבו במיוחד!

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוגה בחושה עם דובדבנים

המרכיבים ל תבנית 26 ס"מ 10 מנות:

לבלילת העוגה
  • 2 כוסות קמח תופח
  • 1/4 כפית מלח
  • 3/4 כוס סוכר
  • 125 גר’ חמאה מומסת
  • 2 ביצים
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 1 וחצי גביע שמנת או גיל
  • צנצנת לפתן דובדבנים חמוצים
לפירורים
  • 80 גרם חמאה רכה
  • 2 כפות סוכר
  • חלמון ביצה
  • 1/2 כפית אבקת אפייה
  • 3/4 כוס קמח

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור לחום 180 מעלות.

  • 02.

    מערבבים את כל חומרי העוגה, מלבד הדובדבנים, לבלילה אחידה.

  • 03.

    משמנים תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ ומפזרים עליה שכבה אחידה של סוכר. יוצקים את הבלילה לתבנית, ומפזרים מעל את הדובדבנים. דוחפים את הדובדבנים מעט לתוך הבלילה.

  • 04.

    מערבבים את כל חומרי הפירורים ומכניסים למקפיא ל-10 דקות.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 05.

    מוציאים מהמקפיא, מפוררים מעט ומפזרים את הפירורים באופן שווה על העוגה. מכניסים את העוגה לתנור לאפייה באורך כ-40 דקות.

    טיימר מופעל
    00:40:00
הכנת? כאן מדרגים
(673)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.