פנקייק סויה טבעוני

בואו לשדרג את סוף השבוע עם מתכון משגע לפנקייקים על בסיס סויה

מאת: עוז תלם
פרווה סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
צילום: דניאל לילה עיצוב: נעה קנריק

המרכיבים ל 12 יחידות:

מצרכים יבשים:
  • 1 כוס קמח תופח
  • 1/2 כפית אבקת אפייה
  • 3 כפות (60-70 גרם) קמח חומוס דק
  • 3 כפיות סוכר לבן או חום
  • קורט מלח
מצרכים רטובים:
  • גביעים (250 גרם) משקה סויה אפרסק "תנובה ALTERNATIVE"
  • כוס (240 מ"ל) משקה סויה "תנובה ALTERNATIVE"
  • 3 כפות שמן
  • שמן להברשת המחבת
  • סירופ מייפל ופירות טריים להגשה

הוראות הכנה:

  • 01.

    מערבבים את כל המצרכים היבשים לתערובת אחידה.

  • 02.

    מחממים מחבת נון סטיק על להבה בינונית.

  • 03.

    מערבבים את החומרים הרטובים לפנקייק בכלי נפרד, ואז מוסיפים אותם אל החומרים היבשים.

  • 04.

    טורפים 15 שניות עד שמתקבלת בלילה אחידה. חשוב לא לערבב יותר מדי כדי שהפנקייקים יצאו עדינים. אם הבלילה מרגישה סמיכה מדי, מוסיפים מעט משקה סויה.

  • 05.

    משמנים או מברישים את המחבת בשכבה דקה של שמן ויוצקים פנימה חצי מצקת מהבלילה, בצד אחד. יוצקים עוד שני פנקייקים כאלו ברחבי המחבת.

  • 06.

    מטגנים על צד אחד בערך 2 דקות - עד שרואים בועות שעולות לפני השטח ופני החלק התחתון הזהיבו. הופכים בזהירות ומבשלים על הצד השני דקה נוספת - עד להזהבה.

    טיימר מופעל

    00:02:00
  • 07.

    מוציאים לצלחת (עליה עורמים את הפנקייקים המוכנים) וחוזרים על הפעולה עם שאר הבלילה.

  • 08.

    מגישים עם סירופ מייפל ופירות טריים.

הכנת? כאן מדרגים
(1)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.