מתכון פנקייק סויה טבעוני | השף הלבן

פנקייק סויה טבעוני

בואו לשדרג את סוף השבוע עם מתכון משגע לפנקייקים על בסיס סויה

מאת: עוז תלם
פרווה סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
צילום: דניאל לילה עיצוב: נעה קנריק

המרכיבים ל12 יחידות:

מצרכים יבשים:
  • 1 כוס קמח תופח
  • 1/2 כפית אבקת אפייה
  • 3 כפות (60-70 גרם) קמח חומוס דק
  • 3 כפיות סוכר לבן או חום
  • קורט מלח
מצרכים רטובים:
  • גביעים (250 גרם) משקה סויה אפרסק "תנובה ALTERNATIVE"
  • כוס (240 מ"ל) משקה סויה "תנובה ALTERNATIVE"
  • 3 כפות שמן
  • שמן להברשת המחבת
  • סירופ מייפל ופירות טריים להגשה

הוראות הכנה:

  • 01.

    מערבבים את כל המצרכים היבשים לתערובת אחידה.

  • 02.

    מחממים מחבת נון סטיק על להבה בינונית.

  • 03.

    מערבבים את החומרים הרטובים לפנקייק בכלי נפרד, ואז מוסיפים אותם אל החומרים היבשים.

  • 04.

    טורפים 15 שניות עד שמתקבלת בלילה אחידה. חשוב לא לערבב יותר מדי כדי שהפנקייקים יצאו עדינים. אם הבלילה מרגישה סמיכה מדי, מוסיפים מעט משקה סויה.

  • 05.

    משמנים או מברישים את המחבת בשכבה דקה של שמן ויוצקים פנימה חצי מצקת מהבלילה, בצד אחד. יוצקים עוד שני פנקייקים כאלו ברחבי המחבת.

  • 06.

    מטגנים על צד אחד בערך 2 דקות - עד שרואים בועות שעולות לפני השטח ופני החלק התחתון הזהיבו. הופכים בזהירות ומבשלים על הצד השני דקה נוספת - עד להזהבה.

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 07.

    מוציאים לצלחת (עליה עורמים את הפנקייקים המוכנים) וחוזרים על הפעולה עם שאר הבלילה.

  • 08.

    מגישים עם סירופ מייפל ופירות טריים.

הכנת? כאן מדרגים
(1)