פנקייק עם קוטג'
רעיון נהדר לארוחת בוקר משפחתית שתשמח את כל בני המשפחה
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: נעמי אבליוביץ'
עיצוב: נעמי אבליוביץ'
המרכיבים ל4 מנות:
- 1/3 כוס קמח
- ¼ כפית אבקת אפייה
- קורט מלח
- מעט חמאת תנובה, לטיגון
- 3 ביצי תנובה, מופרדות
- 1 כוס קוטג' 5% תנובה
- 4 כפיות סוכר
הוראות הכנה:
-
01.
מניחים את החלבונים בקערה ומקציפים לקצף יציב.
-
02.
בקערה נקייה, מניחים את החלמונים, קוטג', סוכר, קמח, אבקת אפייה ומלח ומערבבים היטב.
-
03.
מחממים מחבת מעל חום בינוני.
-
04.
מוסיפים כ-1/3 מקצף החלבונים ומקפלים לתערובת אחידה. מוסיפים את יתר הקצף.
-
05.
ממיסים מעט חמאה במחבת החמה. בעזרת מצקת 'מפילים' כ-1/4 כוס מהבלילה למחבת ומטגנים עד שמופיעות בועות על פני הפנקייק, כ-1 דקה. הופכים ומטגנים את הפנקייק מצידו השני עד להזהבה, כ-3 דקות.
טיימר מופעל
-
06.
מגישים חם בתוספת אבקת סוכר, ריבה, דבש, מייפל או כל מה שאוהבים.
הכנת? כאן מדרגים