קאפקייקס שוקולד
קינוח מתוק ומפנק
המרכיבים ל24 מנות / תבנית שקעים:
- ¾ כוס אבקת קקאו
- ¾ כוס קמח
- ½ כפית אבקת אפיה
- ¼ כפית מלח ים
- 175 גרם חמאת "תנובה", רכה
- 1 כוס סוכר
- 3 ביצים
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 מיכל שמנת חמוצה "תנובה"
- 125 גרם חמאת "תנובה", רכה
- 400 גרם אבקת סוכר
- 3 כפות אבקת קקאו
- 3-4 כפות חלב "תנובה"
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל- 175 מעלות. משמנים ומקמחים תבנית שקעים לקאפקייקס.
-
02.
בקערה, מניחים את הקקאו, קמח, אבקת אפיה ומלח ומערבבים היטב.
-
03.
בקערה של מיקסר, מניחים את החמאה והסוכר וטורפים לבלילה תפוחה ובהירה. מוסיפים את הביצים ומערבלים היטב בין אחת לשניה. מוסיפים את תמצית הוניל ומערבלים.
-
04.
תוך כדי ערבול, מוסיפים את תערובת הקמח והשמנת החמוצה לסירוגין, כאשר מתחילים ומסיימים עם תערובת הקמח.
-
05.
מחלקים את הבלילה בין השקעים ואופים בתנור עד שהקאפקייקס תפחו וקיסם המחודר במרכזם יוצא יבש, 20-25 דקות.
טיימר מופעל
-
06.
מניחים לקאפקייקס להתקרר בתבנית כ-5 דקות לפני שמחלצים לרשת צינון.
טיימר מופעל
-
07.
כשהקאפקייקס התקררו לחלוטין מכינים את הציפוי: מניחים את החמאה בקערה ומקציפים לקרם. תוך כדי הקצפה מוסיפים בהדרגה את אבקת הסוכר, הקקאו והחלב עד שמתקבל קרם חלק וסמיך. מצפים את הקאפקייקס ומגישים מיד.