מתכון קאפקייקס שוקולד | השף הלבן

קאפקייקס שוקולד

קינוח מתוק ומפנק

מאת: נעמי אבליוביץ'
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
קאפקייקס שוקולד
צילום: נעמי אבליוביץ' עיצוב: נעמי אבליוביץ'

המרכיבים ל24 מנות / תבנית שקעים:

  • ¾ כוס אבקת קקאו
  • ¾ כוס קמח
  • ½ כפית אבקת אפיה
  • ¼ כפית מלח ים
  • 175 גרם חמאת "תנובה", רכה
  • 1 כוס סוכר
  • 3 ביצים
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 מיכל שמנת חמוצה "תנובה"
לציפוי:
  • 125 גרם חמאת "תנובה", רכה
  • 400 גרם אבקת סוכר
  • 3 כפות אבקת קקאו
  • 3-4 כפות חלב "תנובה"

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל- 175 מעלות. משמנים ומקמחים תבנית שקעים לקאפקייקס.

  • 02.

    בקערה, מניחים את הקקאו, קמח, אבקת אפיה ומלח ומערבבים היטב.

  • 03.

    בקערה של מיקסר, מניחים את החמאה והסוכר וטורפים לבלילה תפוחה ובהירה. מוסיפים את הביצים ומערבלים היטב בין אחת לשניה. מוסיפים את תמצית הוניל ומערבלים.

  • 04.

    תוך כדי ערבול, מוסיפים את תערובת הקמח והשמנת החמוצה לסירוגין, כאשר מתחילים ומסיימים עם תערובת הקמח.

  • 05.

    מחלקים את הבלילה בין השקעים ואופים בתנור עד שהקאפקייקס תפחו וקיסם המחודר במרכזם יוצא יבש, 20-25 דקות.

    טיימר מופעל
    00:25:00
  • 06.

    מניחים לקאפקייקס להתקרר בתבנית כ-5 דקות לפני שמחלצים לרשת צינון.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 07.

    כשהקאפקייקס התקררו לחלוטין מכינים את הציפוי: מניחים את החמאה בקערה ומקציפים לקרם. תוך כדי הקצפה מוסיפים בהדרגה את אבקת הסוכר, הקקאו והחלב עד שמתקבל קרם חלק וסמיך. מצפים את הקאפקייקס ומגישים מיד.

הכנת? כאן מדרגים
(122)