מתכון מאפינס פירות ויוגורט | השף הלבן

מאפינס פירות ויוגורט

מכינים מאפינס פירוט ויוגורט בבקלי קלות – מאפינס עסיסיים עם יוגורט עיזים, משובצים בפירות ובשוקולד. תענוג ליד הקפה!

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מאפינס פירות ויוגורט

המרכיבים ל 12:

  • 2 וחצי כוסות קמח תופח
  • 3/4 כוס סוכר
  • 100 גר´ חמאה מומסת
  • 2 ביצים
  • 1 גביע יוגורט עיזים
  • קליפה מגוררת מלימון אחד
  • מיץ מלימון אחד
  • 1/2 כוס חלב
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כוס פירות חתוכים לקוביות (תותים / נקטרינות / פירות יער)
  • אופציונלי: נטיפי שוקולד לבן
גודל תבנית: תבנית מאפינס

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל- 180 מעלות.

  • 02.

    משמנים קלות תבנית 12 שקעים למאפינס (אני משתמשת בתרסיס), או תבניות מאפינס מקרטון.

  • 03.

    מערבבים "יבשים" – קמח, סוכר וקליפת לימון מגוררת.

  • 04.

    בקערה נפרדת מערבבים "רטובים" – ביצים, חמאה מומסת, יוגורט, תמצית וניל, חלב ומיץ הלימון.

  • 05.

    מוסיפים את תערובת "הרטובים" לתערובת "ה"יבשים". מערבבים רק עד שהעיסה אחידה. חשוב להיזהר מערבוב יתר!

  • 06.

    יוצקים את התערובת לתבנית המשומנת.

  • 07.

    מפזרים את הפירות מעל ומהדקים כדי שיכנסו מעט פנימה (לא להטביע, זה יכנס פנימה במהלך האפייה). אם מוסיפים נטיפי שוקולד לבן- זה הזמן לפזר אותם גם כן.

  • 08.

    אופים במשך כ-15-20 דקות, או עד שפני המאפינס מזהיבים וקיסם שהוחדר פנימה יוצא עם פירורים לחים.

    טיימר מופעל
    00:20:00
הכנת? כאן מדרגים
(8)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.