מאפינס בננה-לימון עם ציפוי קרמל - מתכון טבעוני וטעים! | השף הלבן

מאפינס בננה-לימון על בסיס משקה סויה עם ציפוי קרמל

מאפינס בננה מושלמים עם ציפוי קרמל משודרג, מושלם וקל להכנה!

מאת: אודי ברקן
פרווה סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
צילום: אפיק גבאי

המרכיבים ל 12 יחידות:

  • ספריי שמן קנולה
  • 3 בננות בשלות
  • 2 כפות חמאת בוטנים
  • 100 גרם ( חצי כוס ) רסק תפוחים
  • 100 מ"ל ( חצי כוס ) מיץ לימון + קליפה מגוררת מלימון אחד
  • 1 גביע מעדן סויה BIO תנובה במתיקות מעודנת/מעדן סויה BIO בטעם תות
  • 100 גרם ( חצי כוס ) סוכר לבן + 40 גרם ( 2 כפות ) דבש
  • 100 מ"ל שמן קנולה
  • 250 גרם ( 2 כוסות פחות 2 כפות ) קמח לבן
  • 10 גרם ( שקית ) אבקת אפייה
  • 4 כפות בוטנים קצוצים
לציפוי קרמל
  • 100 גרם ( 1/2 כוס ) סוכר
  • כוס משקה סויה תנובה בטעם וניל/מועשר
  • חצי כפית קינמון
  • 1/4 כפית מלח אטלנטי
גודל תבנית: תבנית מאפינס

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל170 מעלות.

  • 02.

    מועכים את הבננות במזלג, מעבירים לקערה גדולה ומערבבים עם

  • 03.

    חמאת הבוטנים, הרסק, הלימון, המעדן, השמן והדבש. מערבבים היטב.

  • 04.

    מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים רק עד לקבלת תערובת

  • 05.

    אחידה.

  • 06.

    מעבירים לתבנית: מתיזים שמן קנולה לתבנית מאפינס וממלאים

  • 07.

    כל שקע עד ל3/4 מגובהו. מפזרים מעט בוטנים מלמעלה. אופים כ-20 דקות בתנור עד

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 08.

    שקיסם יוצא לח.

  • 09.

    מכינים קרמל: מפזרים סוכר

  • 10.

    במחבת רחבה וממיסים על אש בינונית לקבלת קרמל זהוב. מוסיפים בזהירות

  • 11.

    את משקה הסויה ושאר החומרים, מורידים את האש ומבשלים 4-5 דקות.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 12.

    מצננים.

  • 13.

    לפני ההגשה טובלים כל מאפינס במעט מרוטב

  • 14.

    הקרמל.

הכנת? כאן מדרגים
(1)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.