שטרודל תפוחים ואגסים
מתכון לשטרודל תפוחים קלאסי, שמומלץ לשעת התה המתוקה

המרכיבים ל 4 דפי בצק פילו:
- 3 אגסים קלופים וחתוכים לקוביות בנוניות
- 3 תפוחי עץ קלופים וחתוכים לקוביות בנוניות
- 2 כפות סוכר
- גרידת לימון
- כפית מיץ לימון
- 25 גרם מרגרינה או חמאה
- כף קינמון גדושה
- חצי כוס צימוקים מושרים בכף מיץ תפוזים
- 2 כפות פירורי לחם
- שמן קנולה למריחה
- חצי כוס סוכר
הוראות הכנה:
-
01.
במחבת רחבה מניחים את כל חומרי המילוי,למעט הפירורים ומבשלים על אש נמוכה עד שכל הנוזלים מתאדים, מסירים מהאש ומוסיפים את פירורי הלחם אופן הכנת השטרודל:
-
02.
לוקחים עלה פילו,מברישים בשמן קנולה ומפזרים מעל שכבה דקה מתערובת הפירורים, שוב מניחים עלה ,מברישים בשמן קנולה ומפזרים מעל מתערובת הפירורים,בסך הכל מברישים 3 דפים עם תערובת הפירורים שאת הדף הרביעי מברישים בשמן בלבד. 2 מניחים את מילוי התפוחים בקצה של הבצק לכל האורך ומגלגלים לרולדה
-
03.
מרפדים תבנית בנייר אפיה ומניחים את הרולדה,מברישים בשמן ומפזרים מעל מתערובת הפירורים ואופים בחום של 180 מעלות חום עד להזהבה,
-
04.
מצננים ובוזקים אבקת סוכר. הצעת הגשה - עם גלידה וניל מתוקה ומפתה