ספינג' מרוקאי - מתכון לספינג' מושלם לחג החנוכה | השף הלבן

ספינג' מרוקאי

מתכון מנצח לספינג' מרוקאי שמתאים לחג אבל גם לכל השנה – כולל שתי התפחות לבצק וציפוי מסוכר, עם תוצאה ששווה כל דקה של המתנה!

מאת: הודיה גבאי
פרווה סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
מתכון לספינג' מרוקאי

המרכיבים ל30 יחידות:

  • 1 ק"ג קמח
  • 50 גרם שמרים יבשים
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1/2 כפית מלח
  • 800 מ"ל מים
  • 1.5 ליטר שמן לטיגון
  • 2 כוסות סוכר לציפוי
גודל תבנית: סיר בינוני

הוראות הכנה:

  • 01.

    בקערה גדולה מערבבים קמח ושמרים, מוסיפים סוכר ומלח ומערבבים לתוך הקמח.

  • 02.

    מוזגים פנימה חצי מכמות המים ומתחילים ללוש את הבצק בידיים. בהדרגה מוסיפים את יתרת המים וממשיכים ללוש דקה נוספת. אסור ללוש יותר מדי, הבצק יהיה נוזלי וזה בסדר.

  • 03.

    מכסים בניילון ומחכים שהבצק יכפיל את נפחו.

  • 04.

    בידיים רטובות מערבבים את הבצק התפוח להוצאת אוויר, מכסים ומתפיחים שוב להכפלת הנפח.

  • 05.

    מחממים שמן בסיר נמוך ורחב.

  • 06.

    טובלים את הידיים במים או בשמן, קורצים עיגולים בגודל קלמנטינה, יוצרים חור במרכז הכדור ומותחים את השוליים לצדדים, מניחים בזהירות בשמן החם.

  • 07.

    מטגנים עד להזהבה משני הצדדים כ-2-3 דקות.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 08.

    מוציאים את הספינג' לנייר סופג לספיגת עודפי השמן למשך דקה, טובלים כל ספינג' בסוכר משני הצדדים ומגישים חם.

  • 09.

    בתאבון!

הידעת?

יש מעט חגיגות בלוח השנה יותר צבעוניות או מלבבות מאשר המימונה המרוקאית. מדובר בהתפוצצות הרמונית של צבעים ריחות וטעמים מתוקים. אחד מהכוכבים הגדולים של ערב קסום זה הוא ללא ספק הספינג׳. הסופגניה המסוכרת הזו אהובה על כל העדה מרוקאית, ונחשקת על ידי כל מי שלא מהעדה. אולם, לא צריך יותר לחכות להזמנה מחבר מרוקאי בשביל ליהנות מהקינוח נמפנק הזה. הבאנו לכם מתכון מנצח לספינג' מרוקאי שמתאים לחג אבל גם לכל השנה - כולל שתי התפחות לבצק וציפוי מסוכר, עם תוצאה ששווה כל דקה של המתנה!

הכנת? כאן מדרגים
(576)