סופגניות כריך ממולאות קרם פרש וריבה
לא מסתפקים בקצת ריבה במרכז הסופגנייה? לכו על מילוי בגדול: סופגניות חצויות מרוחות בשכבה עבה של קרם פרש ובריבה משובחת. הנאה מובטחת בכל ביס.
המרכיבים ל16:
- ⅞ כוס (210 מ"ל, 1 כוס פחות 2 כפות) מים פושרים
- 1 כף סוכר
- ½ כף (5 גרם) שמרים יבשים
- 2 כוסות קמח
- ½ כפית מלח
- 15 גרם חמאה מומסת
- שמן לטיגון עמוק
- 2-1 גביעים קרם פרש השף הלבן
- ריבה / קונפיטורה משובחת
- אבקת סוכר לעיטור
הוראות הכנה:
-
01.
יוצקים את המים לקערת המיקסר (או לקערה גדולה, אם לשים ביד). מוסיפים את הסוכר, ומערבבים עד שהוא נמס. מוסיפים את השמרים ומערבבים היטב. משהים 5 דקות, עד שהתערובת תוססת. מנפים פנימה קמח ומלח, מוסיפים חמאה מומסת ולשים במשך 10 דקות לבצק רך וחלק מאוד שאיננו נדבק לידיים - אם הבצק דביק מדי, מוסיפים כף או שתיים של קמח במהלך הלישה. צרים מהבצק כדור, ומניחים בקערה משומנת קלות. מכסים ומשהים לתפיחה עד שהבצק מכפיל את נפחו.
טיימר מופעל
-
02.
משמנים קלות לוח חיתוך גדול, והופכים עליו את הבצק. לשים דקה או שתיים, ומחלקים את הבצק ל־16 חלקים שווים. צרים מכל חלק כדור חלק (אפשר לשמן קצת את כפות הידיים, כדי שהבצק לא יידבק אליהן), ומניחים על ריבוע של נייר אפייה. מכסים ומתפיחים עד שכדורי הבצק מכפילים את נפחם.
-
03.
מחממים שמן לטיגון עמוק. מרימים 4-3 כדורי בצק בעזרת הנייר, והופכים אותם לתוך השמן החם (בלי הנייר, כמובן). מטגנים מעל להבה בינונית עד שהצד התחתון מזהיב, הופכים ומטגנים עד שהסופגניות מזהיבות מצדן השני. מוציאים למגש מרופד בשכבה משולשת של נייר סופג. מכינים את הסופגניות הנותרות באותה דרך.
-
04.
לפני ההגשה חוצים כל סופגנייה כמעט עד הסוף, מורחים על החצי התחתון שכבה עבה של קרם פרש ומכסים בכפית ריבה. סוגרים את כריך הסופגנייה, ומנפים מעט אבקת סוכר על החלק העליון.